tag:blogger.com,1999:blog-5443713269130145408.post4192866498332107894..comments2023-05-18T14:35:00.756+02:00Comments on Mert minden varázslat!: Biri konyhája avagy az egyszerűbb, jobb!Bernadettehttp://www.blogger.com/profile/04830532067894977170noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5443713269130145408.post-23299789140746925642010-09-29T11:04:18.749+02:002010-09-29T11:04:18.749+02:00Szia Ribizli!
De aranyos nick :-). Üdv nálam, örül...Szia Ribizli!<br />De aranyos nick :-). Üdv nálam, örülök, hogy jöttél, annak meg különösen, hogy szép lassan egyre több új arcot látok.<br />És milyen a közelkelet? :-))Gondolom ott békésebb a Zöldvonal:-)<br />Közben kezdek rájönni, hogy a joghurttal igen pazarlóan bántam, és többek szerint elég 1-2 evőkanállal hagyni az oltásra. Amióta házi tejből készítem, én is mindig hagyok belőle, és nem veszek újat. De a bótos tej sosem volt hozzá elég erős, és a végén egyre lágyabb és lágyabb joghurtot kaptam. <br />Közben sikerült a túrót is megfőznöm, és lett ipari mennyiségű savóm is, aminek a feléből zsemlét sütöttem, a másik fele meg talán gyümölcsturmix-szá változik este. Bár hajöblítésre is nagyon ajánlják. Érdemes lenne kipróbálni. <br />Remélem jönnek még kenceficés ötletek és vidám percek is :-)<br /><br />Dórika, visszatértem, itten tetszik még lenni valahol?Bernadettehttps://www.blogger.com/profile/04830532067894977170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443713269130145408.post-91372216809547609422010-09-29T10:35:10.508+02:002010-09-29T10:35:10.508+02:00Szia Bernadette!
Már itt-ott olvastam Tőled nagyon...Szia Bernadette!<br />Már itt-ott olvastam Tőled nagyon humoros sorokat, asszem a Cosmio-n, aztán a Lukrécia oldalán láttam a blogod linkjét... akkor már kíváncsi voltam rá. :-)<br />Jó kis blog, szó mi szó! :-)<br />A joghurthoz gondoltam volna hozzászólni,(különben is látom, szegről végről fődik vagyunk, mert én is Rákosborzasztóról származtam el ide a közelkeletre :-P )szóval.<br />Mi úgy csináljuk a joghurtot, hogy kb. negyven fokosra melegítjük a tejet (sok kísérletezés után ezt aztán egy szakirodalomban is olvastuk) aztán elég 2 literhez egy evőkanálnyi maradék élőflórás joghurt is, és ezt a fazekat szoktuk betakarni 2-3 törölközővel, hogy meleg maradjon. De ez a sütős dolog tetszik, ha éppen fennáll ez a konstelláció...<br />És aztán mi ezzel szoktuk beoltani a következő adag tejet, már ha nem felejtünk el hagyni 1-2 kanálnyit belőle :-)<br /><br />Köszi a kenceficés ötleteket, meg a vidám perceket!L. M. Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/12566569493160664174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443713269130145408.post-19689857188141136082010-09-21T14:54:24.314+02:002010-09-21T14:54:24.314+02:00Frisssssss hír!
Lehet, hogy estére kefirgomba tula...Frisssssss hír!<br />Lehet, hogy estére kefirgomba tulajdonos leszek. Állítólag kapok. Szeretnél?<br />...csak valami randit kell akkor összehoznunk...mégsem adhatom fel postán...Dorottyahttps://www.blogger.com/profile/16294573270475942462noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443713269130145408.post-18444511698478924652010-09-21T13:09:32.739+02:002010-09-21T13:09:32.739+02:00:-)
Naaa, már a múltkor elindultam beszerző körútr...:-)<br />Naaa, már a múltkor elindultam beszerző körútra.... mostmegmár, biztos, hogy megfertőztél ezzel a bijo kence-fice dologgal. Hát, kell nekem blogot olvasni???? :-)<br />Írj a kutyáról inkább... az (nekem) olcsóbb buli! ;-)<br />...meggyek...megtekintem hazafelé az intézet rózsa kertjét...kell nekem pár marék illatos rózsaszirom... meg némi ez+az. (majd körbejárom a kertet... megtekintem mit lehet ilyenkor begyűjteni.Aztán körömvirágot honnan-e ???<br />Fertőző vagy, te nő!!!! :-DDorottyahttps://www.blogger.com/profile/16294573270475942462noreply@blogger.com