2010. június 10., csütörtök

Mutogatós néni

    Na, végre megszületett. Ahogy már említettem, egy gyűrűpárnával viaskodtam. De ahogy megszoktátok, van ám körítés is.
      Az úgy vót', hogy barátos és fodrász nénim végre rászánta magát, hogy (ahogy egy másik ismerősöm mondaná) hószörny legyen, azaz férjhez megy. Engem ért a megtisztelő feladat, hogy elkészítsem a gyűrűpárnát. Azt kell mondjam, ízlés dolgában nem mozgunk együtt :-). Én kigondoltam egy elegáncsos, hófehér hardangert. Ő meg egy ollót és asztalos szerszámot kért. Hm. Ez minden, csak nem elegáncsos téma. Az ollóval még csak boldogultam volna, ki is néztem egy szebb ollót, olyan kis finomat, el is terveztem köré egy hardangert, mert az ugye kell :-). De hál' Istennek nem találtam semmi asztalos témát :-). Pont nálam volt az illetékes elvtársnő, be is fogtam keresgélni, válogatni. Persze rögtön belekötött az ollóba, hogy az nem fodrászolló. Kinézett egy nagyon snassz, csúnyát. Próbálkoztam én szép, fehér franciás virágkoszorúval, egyéb elegáns témákkal, de nem nyert. Pedig a legutóbbi talin nagyon belezúgtam Emese egyik könyvében egy igen finom darabba.
Addig kotorásztunk, míg végül megállapodtunk egy kisfiú, kislány párban. Ebből kellett kihoznom a legtöbbet. be kell valljam, a végére egészen megkedveltem a kis nyavalyásokat :-). A fotón ugyan nem látszik, de a ruha legvilágosabb részeihez a fehér szál mellé fogtam egy csillámos madeirát. Jó ötlet volt, nem lett tolakodó, mégis ünnepélyes. És persze egy pár gyöngy a fejdíszbe és a csokorba. Ebben történetesen egyet értettünk :-)
. A legtöbbet mégis a betűkkel kínlódtam. Vagy 80 féle variációt kipróbáltam. Mire nem jó a pattern Maker :-). Nem voltam biztos benne, hogy látszódni fog ez a rózsaszín, de az eggyel sötétebb, ami a mintában volt, már túl tolakodó lett volna. Kipróbáltam. Aztán végül a már sokszor használt, kedvencem lett a nyerő :-)  Tegnap oda is adtam. Ilyen lett.


Pakolásztam a képeimet, és megtaláltam kis "Juliskám" anyáknapi képeit is. Jó ez a ruha, együtt nőtt a gyerekkel. Amikor varrtam, még a bokájáig ért :-). De itt a vége, már nem fér bele a dundija.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépeket hoztál, Te néni:o) Gyönyörű az a párna!!! Menten elolvadok tőle. Na de a kiscsajszi sem semmi, édesen virít a kisruhábanŰ!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen :-).
    Több előnye is volt, meghozta a kedvemet az alkotáshoz. Jellemzően 40 fokban :-).

    VálaszTörlés
  3. Nagyon aranyos lett a párna-pár ! Pedig az olló, és fadarabok mennyivel jobban mutathattak volna ???- Hi-hi-ha-ha :-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).