2010. június 26., szombat

Nyári kalandok

          
Igen, tudom, hogy még el sem kezdődött a nyár, de nekünk máris vannak kalandjaink. Bence ma táborba ment. Ennek előkészítése amúgy sem kis stressz nekem. 80 ellenőrzés, tuti megvan-e minden. Apa elindul a megadott találkahelyre (amit már tavaly is alig találtunk meg), gyülekező fél8 és 8 között. Az évzárón tantó nénivel leegyeztetve a helyszín és időpont, igen, biztosan ott leszünk, és nem  visszük le külön a gyereket, megy a többiekkel busszal. 7.55-kor hív apa, hogy itt nincs senki. Hívom tanító nénit, közli, ők már elindultak, és a szomszéd faluban vannak. Megemlítem, hogy de most van pontosan 8 óra, és megbeszéltük, hogy hozzuk a gyereket. 
Megkértem őket, ott álljanak meg, ahol vannak, 5-10 perc és utolérik őket. Apa hív, hogy akadt egy kis probléma. Egy idióta elfelejtett tükörbe nézni, és miközben ő előzte balról, emberünk gondolt egyet, hogy mégis inkább el kéne kanyarodni balra, amihez rögvest hozzá is látott, majd úgy a hadművelet felénél kitette az indexet. Különösebben nem izgatta, hogy apánk épp mellette tartózkodik. Kormány félreránt, padkára szaladás. Az eredmény  a bal első és hátsó kerék sziszegve ereszt, ki tudja meddig jut el. Szerencsére pár méterre a megadott helytől lett full lapos a kerék. Majd amikor apa szóvá tette, hogy mégis miért indultak el 3/4 8-kor, a válasz: nem tudtak elérni telefonon, mert nem töltöttük ki a jelentkezési lapot. Gondolom a szóbeli megerősítés, és a tény, hogy befizettem a tábor teljes összegét, nem volt elég jelzésértékű, hogy igen, megyünk. Egyébként akár tavalyról is meg lehetett volna a számom. Mindegy. Ettől tekintsünk el. De mi az, hogy a szülők úgy döntenek, 3/4 8-kor, hogy 8 óra van indulás? És mi az, hogy a tanító néni nem mondja, hogy de 1 gyerek még hiányzik. Hozzáteszem, nem 80 fős táborról van szó, hanem max 15.
           Ezért kellett kirángatnom a kislányt az ágyból, hogy elteperjünk apát menteni, majd éppen elkaptunk egy gumist, aki szegény akkor ért haza az éjszakai vadászatról, hogy segítsen már, mert dupla defekttel innen nem megyünk el. Az egyik felni javítható volt, a másik gumistól  felnistől kuka. Olcsó ez a tábor. Köszönjük szépen a sok besózott seggű szülőnek azt a + 50.000 ft-nyi költséget. Ha még marad pénzem, meglepem őket 1-1 kakukkos órával.
Ja, és kössz Murphy, hogy megint a humorodnál voltál, persze ismét más kárára.
Hm. És még házassági évfordulónk is van. A buli mára megvolt.
        

3 megjegyzés:

  1. Ha most leírnám ide, hogy mit gondolok a tanerőről, aki képtelen volt a szülők hülyeségét meggátolni, és emiatt ott hagyott egy gyereket, meg a sok hülye szülő, akik ezek szerint mielőbb szabadulni akartak a kölkeiktől, hát sztem kimoderálnál.
    Benneteket a plusz ktg, Bencét pedig a tanerő nemtörődömsége miatt sajnálom :(

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, hmmmm, elképesztő, hogy mik vannak. Olyat, hogy névsorolvasás és tsai, nem ismernek a tisztelt tanult emberkék?

    VálaszTörlés
  3. Már mindegy. Így jártunk. Persze hiányozni fog ez a pénz nem kicsit. Még csak tippelek, lehet, hogy több is lesz. Mert ezt a gumist nem akartuk feltartani a szabadnapján, csak azt kértük, annyit segítsen, hogy haza tudjunk jutni. Lehet, hogy a másik felni is cserés lesz, de azt legalább ki tudta kalapálni annyira, hogy megtartotta a levegőt. Még szerencse, hogy nem volt ott pl. egy villanyoszlop.

    A többire meg nem írok semmit. Rob annyira berágott, hogy csak a gyerekre való tekintettel nem küldte el őket a francba és mondta azt, hogy okés, vissza a pénzt, és menjetek a fenébe. Én úgy gondolom, hogy ha fél8-és 8 között kell találkozni, akkor ha valaki hiányzik, és nem tudom elérni őket sehogyan, akkor is minimum 8 óra 5-ig várok. De az is elég lett volna, ha nem mennek el 15 perccel előbb.

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).