2011. január 21., péntek

Meri vagy nem meri?

        
Egy újabb cikkem került fel az 5letes-re. Ide. Amelyben egy teljesen szokványos, és igen népszerű tusfürdő összetételét elemeztem. Szerintem megér 15 percet, hogy rádöbbenj, mennyi az annyi, és valójában mi az, ami a dobozban van? Nem a hidratált és bársonyos bőr titka, az tuti. No perc alatt kiderül, miért viszketsz, mint a bánat, amint kilépsz a zuhany alól, és miért kell azonnal magadra borítanod egy újabb zseniális terméket, a testápolót, ha nem akarod úgy érezni, hogy szűk a bőröd, mert húz.

8 megjegyzés:

  1. Drága barátném!http://theeart70.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html--szeretettel Neked:-)

    VálaszTörlés
  2. elmentettem a cikket;o) majd magamhoz veszem az itthoni termékeket és összenézem őket, persze nagy csodát biztos nem fogok találni:(

    VálaszTörlés
  3. Nekem sajnos nem jön be a link. :(

    Tudnál itt válaszolni, hogy mit ajánlasz zuhanyozáshoz, kézmosáshoz? Nagyon száraz a bőröm, így van,ahogy írod, zuhany után alig várom,hogy bekrémezzem, különben viszketek. :((

    VálaszTörlés
  4. Az 5letes nem jön be? Fura, próbáld többször, mert működik.
    Egyértelműen tiszta növényi szappant. Ne legyen benne mesterséges parfüm, SLS, ALS. (Sodium Laureth vagy Lauryl sulfat vagy hasonló nevű cucc). Kerüld a parabéneket is. A Tetrasodium EDTA még belefér, de nehezen lebomló, környezetkárosító anyagról van szó. De klasszikus értelemben nem káros az egészségre.
    Nézd meg az összetevőlistát minden esetben! Akkor is, ha nagy nevekről van szó, a kézzel készített kozmetikumok terén. Benne lesz az SLS. Nem akarok neveket írni, hogy mit ne, mert ugyan nem állítok valótlant, de a gyártók ritkán szeretik, ha szemétnek titulálják az agyonfuttatott termékeiket.
    Ha valamiért ne tudsz hozzájutni kézzel készült szappanhoz, nézd meg a Weledát a kétbetűs drogériában, bár azok nem olcsók.

    VálaszTörlés
  5. Most már bejött, az előbb biztos csak valami csatlakozási probléma volt...

    Igen, ezeket nagyjából tudom, persze mindig jó újat is tanulni, és emlékeztetni magamat ezekre.

    Múltkor voltam az általad említett drogériában,mert valaki épp a Weledát vagy az Alwerdét ajánlotta nekem. Végigszagoltam az összes tusolót, sajnos mindet büdösnek találtam, ezért nem vettem. Ne érts félre, nem akarom, hogy valami túl legyen parfümözve, sőt! Azt sem bánnám,ha az égvilágon semmi illata sem lenne. De ezeknek volt, és rossz. Legalábbis nekem nem jött be.
    Egyszer vettem egy Alwerdés tusolót, ilyen szemcséset, az kókusz és még valami virág illatú volt. Az jó volt, nem túl erős, csak kellemes. Azóta sem kaptam. :(

    VálaszTörlés
  6. Az ALverde szappan szerintem nem tiszta, a tusfürdőt meg nem tudom, bár régen sokat fürödtem velük, de évekkel ezelőtt. Ma már csak házi szappannal. Esetleg bioboltokban próbálj keresni natúr kecsketejes szappant. Ott szerintem találsz tiszta szappant is, de nézd meg az összetevőket. VAn rajta minden csúnya név, palm acid kernelate ilyesmik, ezekkel semmi baj nincs, zsírsavak, csak csúnyán hangzik :-). Nekem volt körömvirágos és citromfüves is, és finom illata volt. Egy idő után már kifejezetten zavarni fognak a műillatok. Egyébként meg a bőrödön már úgysem érezni fürdés után.

    VálaszTörlés
  7. Igen, ezért is írtam,hogy nem bánom,ha nincs túl illatosítva. Csak büdös ne legyen. Nem tehetek róla, de nagyon nem bírom az erös illatokat.

    Egy vásárban vettem én is egyszer egy citromfüves szappant, na, az isteni volt.Sajnos itt a környékünkön semmi ilyesmi nem kapható. De majd utánanézek.:)
    A házi szappant te készíted? Vagy úgy veszed?

    Köszönöm a segítséget! :)

    VálaszTörlés
  8. Én készítem. Ezek itt a képen is az enyémek :-).
    Az erős műillatokat már én sem szeretem. Ahogy fokozatosan elhagytam mindent, ami nem illóolajos, már zavaró egy öblítő is. A légfrissítőt meg se említem.

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).