2014. december 4., csütörtök

Szép kis nap

      Vannak napok, amikor tiszta szerencse, hogy a lélegzetvétel automatikus, mert sanszos, hogy az is elromlana. Uránuszom jó ideje tranzitál a mindennapi sz…...s (sz-szel kezdődő csúnya szó, aminek opás a vége) házában, azóta hatványozottan érvényes az ami elromolhat, el is romlik törvénye. Különös tekintettel a műszaki eszközökre.  
           Mindannyian tisztában vagyunk vele, milyen csodálatosan szép időnk volt hétfőn. Fúj. Ilyenkor valahogy nem érzek túl erős késztetést, hogy kidugjam az orromat a házból. Természetesen senkit sem érdekel ezen irányú véleményem, menni kell és kész. Kicsi Nyuszim kettőkor vár a sarkon. Beülök az autóba. Bakker, miért áll ez ilyen ferdén? Kiszállok, megnézem az első kereket, minden rendben. Elindulok. Még mindig ferde. De kicsit fura a hangja, meg mintha táncos kedvében is lenne. Á, biztosan a szakadó eső hangja, meg csúszik is. Ó, ott jön szegény postás bringával. Csóri, ilyen kutya időben. Lehet meg kellene kérdeznem hozott-e valamit, de nem várok semmit, úgyhogy megyek tovább.
          2 sarokkal odébb azért kezdett gyanús lenni A HANG. Kiszállok, körbejárok. És szembe jön velem, egy lapos jobb hátsó kerék. 


Próbálom felhívni kicsi Nyuszit. Naná, hogy nem veszi fel a telefont. Amiket ekkor gondoltam….(mi a picsáért nem lehet suliból elinduláskor felhangosítani azt a k. telefont és kivenni a táska legaljáról.)  és amit később mondtam, valahogy nem passzolt össze. „Szia, Édeske, nem áztál meg? Otthon iszunk egy forró teát, jó?” Lelki szemeim előtt láttam a gyereket, ahogy odafagy az aszfaltra és jégcsapok lógnak róla, amíg a lúzer anyját várja. Még jó, hogy a kapucnis, meleg dzsekit vettem fel. Véletlen, mert kocsiban mi a fenét szenvedjek vele. Elbattyogok a suliig. Kiderült, hogy aprócskámat csak akkor engedték ki, így csak rajtam lógtak jégcsapok. „Nyuszikám, túrázunk az autóig.” Lépésben hazaviszem az autót, ennek a guminak már úgyis reszeltek, nem hagyom itt a tökig jeges út szélén, hogy valami gyógyegér nekicsússzon. Nem, nem álltam neki kereket cserélni. Ennek két oka van. Az egyik, hogy cseréljen jeges esőben, akinek 6 anyja van. A másik, de ezt letagadom, nem olyan régen volt egy defektem, és hát izé, elfelejtettem megjavíttatni. Mellesleg nem is lehet, mert kivágta a padka, amit voltam olyan béna lekoccolni. Bár amellé a padka mellé simán telepítenék egy gumisműhelyt. Mintha direkt élesre lenne reszelgetve a széle.
        Otthon újabb meglepetés várt. Róma kincsgyűjtő helyén valami szétázott izét vélek felfedezni. 


Drágaságom megint spam-et gyártott. Upsz. Ez egy csekk. De már nem fizetek semmit csekken. Azért volt egy halovány sejtésem, hogy mi lehet. Ebben a csodás fúj időben éppen arra vágytam, hogy a sárból ficniket pecázzak. Bent lemostam, ami még egészben volt, majd hívtam az ügyfélszolgálatot. A telefonszám olvasható maradt.
-          Jó napot kívánok, lenne egy kis problémám. Ha jól sejtem önök ma küldték az Omega 3 termékmintát. Ideért, de sajnos nem áll módomban kipróbálni.
…….döbbent csend a másik oldalon.
-          Szóval az történt, hogy naná, hogy a postás abban az 1 órában jött, amikor nem voltam itthon. Így letette a kerítésre. A kutya pedig levélszemétnek értékelte és kiiktatta. Igen, megevett 50 db lazacolaj kapszulát, csomagolással és csekkel együtt. Azt hiszem a csekkel lehettek problémái. Tudja, nem veszünk semmit, nem adunk el semmit és ezt a kutya is tudja. Adna egy számlaszámot, hogy kifizethessem?
Másik oldalon röhögés.
-          Ebben az esetben pótoljuk önnek, elég ha azt kifizeti.

Na ez 5*-os ügyintézés volt, köszönöm. Nem mellesleg a nap fénypontja.

4 megjegyzés:

  1. Qva Murphy :-D De legalább ma sütött a napocska.
    Remélem a kutyus jól van és nem lett baja a kapszuláktól.

    VálaszTörlés
  2. Élveztem is végre. Tőlem lehet hideg, nem bánom, csak süssön a nap.
    Kutyusnak olyan, mintha betolt volna egy lazacot :-)

    VálaszTörlés
  3. Jaaaaj, "szép" nap lehetett. Van, amikor semmi sem jön össze. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még egy kis áramszünettel lehetett este fokozni :-)

      Törlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).