2015. január 2., péntek

Regina Marie

Nagyival mindig bajban vagyok ajándékügyileg. Gondolom mindenkinek ismerős a „jaj, fiam ne vegyé’ má’ nekem semmit” mondat, továbbá a " van neked hova tenni a pénzedet". Ez minden karácsonykor és egyéb sátoros ünnepeken is elhangzik. Ilyen formán nagyika mindig komoly fejtörést okoz. Amolyan vigyek is ajándékot, meg ne is. Aztán Emma megmutatta ezt. 


Regina Marie. Igen, ez kell. Dupla asszociációt is találtam hozzá. Mária, mint Szűz Mária – nagyikám nagyon vallásos. És a lényeg, Nagyika történetesen Mária. És nemcsakhogy Mária, de igazi királynő. Oroszlán a lelkem, nem is lehet más. Akármennyire is egyszerű nénike, mindig is csodáltam a tartását és az erejét. Úgy vívja ki a tiszteletet, hogy csak van. Nem kell tennie semmit. Mi más illene jobban egy nagymamakirálynőhöz?

Igen ám, de van egy aprócska bibi. Nagymami csak fekete, vagy szürke holmikat hajlandó felvenni. Találtam is egy szürke átmenetes magas gyapjútartalmú fonalat. Előre vert a víz a gondolattól is, hogy ezt a szépséget szürkéből kössem meg. Jó sokszor le is bontottam, mert kiderült, hogy hibás a minta. Aztán jött Timi zseniális ötlete, hogy fessek hozzá fonalat. És akkor festettem. Van még finom puha natúr merinóm, festékem is akadt. Így festettem egy sötétlilás fonalat. Sajnos a fotó nem adja vissza a színét, de szerintem csodagyönyörű lett. 


Azt hiszem én is szeretnék kapni magamtól egy ilyet J. A szürke kabátomhoz épp menne. 

És végre volt alkalmam kipróbálni a KnitPro cube tűimet is. Ehhez éppen jó volt. Sok benne a furfangos öltés, dupla áthúzás, 3 sima összekötés stb, amik azért szoktak némi küzdelmet jelenteni.

Blokkolás közben

5 megjegyzés:

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).