2016. augusztus 8., hétfő

Blue monday

Adós maradtam néhány ékszerrel. Nem könnyen egyeztetem össze az írást, a fotózást és az ékszerkészítést, egyéb hobbikról+ a való életről nem is beszélve :-). Hajlamos vagyok a legaljáig belemerülni abba, amit aktuálisan csinálok. Így ha ékszerezek, ki sem látok a gyöngyökből, az ötletekből, a színekből, így nehezen veszem rám magam egy kis fotózásra.

Blue monday

Gabi beleszeretett a kék horgolt karkötőmbe, de láncot is szeretett volna hozzá, ami egyszerű, kékes árnyalatú ásványokból és fém köztesekből áll. Megkönnyítette a dolgot, hogy nagyjából ismerem a stílusát, az ízlését. Igyekeztem olyat alkotni, hogy szettben is hordható legyen, egyszerű, de nem unalmas, ezért kapott egy kis fityegőt és egy kis aszimmetriát. 

Blue monday

Adta magát, hogy fülbevaló is készüljön a lógica alapján.

Sárkányachátot, aquamarint és minimális hematitot használtam. Csempésztem bele  egy darab opalitot is. Egyszerűen kellett. Mindig ódákat zengek az ásványokról, de nem tudok leakadni róluk. 


Tényleg lehet, hogy még nem írtam az achát hatásairól?

Achát:

Megnyugtatja az elmét, egyensúlyt teremt, kiegyensúlyozza a jin és jang energiát, összehangolja a két agyféltekét, megnyugtat. Felfedi önmagunk értékeit. A tisztaság köve, rávilágít a bennünk lévő káoszra, félelmeinkre. Védő kőnek is tartják Szervi szinten az emésztésre, a hasnyálmirigyre, fejfájásra hat.

Aquamarine:

Blue monday

Róla azt hiszem már írtam, de nem baj, még így is találtam róla új információt és ahányszor leírom mindig tanulok valamit ezekről a gyönyörű kövekről. Mint pl.: Felszabadít más emberek nyomása alól. Bátorságot, erőt sugároz, megszabadít az áldozat mentalitástól. Nyugtató hatású, enyhíti a bánatot és a gyászt. A bátorság kövének tartják. A tengeri utazók védőköve. Szervi szinten: erősíti az immunrendszert, segít regenerálni a fáradt szemet. Pajzsmirigy problémák esetén is hatásos. Allergiás illetve légúti betegségekre hat.

Hematit:

Ahogy a neve is mutatja, vérkőként vált ismertté. (Haem=vér).
Fokozza a vitalitást, segít céltudatosabban létezni a világban. Pihenések alkalmával nem ajánlott viselni éppen ezért. Szervi szinten: elsősorban a vérrel, erekkel kapcsolatos betegségekre hatásos, mint visszerek, érelmeszesedés, aranyér. Valamint segíti a máj méregtelenítését.

Opalit:

Blue monday
Lógica közepén az Opalit
Holdkőnek is hívják, de erről megoszlanak a vélemények, ezért maradok az opalitnál, így nem tévesztek meg senkit. A természetes Holdkő, legtöbbször szürkés, opálos színű, míg a mesterséges minden esetben áttetsző. Az Opalit a Holdkő mesterséges változata, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy semmilyen hatása nincsen. A természetes Holdkő nagyon puha, ezért nagyon nehéz csiszolni.  
Tehát Opalit és Holdkő hatásai: Segíti a megérzéseket és a kreativitást. Elősegíti az elfogadást. Hozzá rendelik a nőiességet is. Ez nem jelenti, hogy férfiak nem hordhatják, hiszen mindenkiben van egy pici a másik nemből is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).