2010. augusztus 11., szerda

1-2. számú kísérlet :-)+ Nagy szőrös lókötő:-)

Ez a cím kicsit Lilo és Stitch-es lett :-)

Tegnap hajmosásos kísérletbe fogtam. Még régebben rendeltem Esztertől pár db szappant. Úgy látszik, akkor még nem voltam elég zöld a használatukhoz:-). Isteni illat, de valahogy mégis macerásnak tűnt. Hová tegyem, ne ázzon szét a zuhanyzóban, nem habzik annyira stb. Kötöttem szappanbugyrot is, na az sem igazán vált be, inkább csak tárolásra. Tiszta pamut felvetőből készült, de piszok lassan szárad, és azzal sem tudtam habot előcsalni. Na de most :-). ELőszedtem pár napja őket. Tegnap pedig hajat mostam vele. Ez éppen a mézes zabpelyhes volt asszem. Először fura, mert ugye nem nagyon habzott. De a normál sampon se szokott első mosásnál. A második már egészen hasonlított a hagyományos mosásra. De kicsit keménynek éreztem a hajamat. Leöblítettem, majd nyakonöntöttem magam almaecetes vízzel. Megdöbbentően puha lett a hajam, tiszta és klassz érzés. Semmivel sem rosszabb, mint a régi szutykos samponnal. Ezennel meg is találtam a megoldást az utazós hajmosásra.
Volt egy kísérletem a múlt héten tojássamponnal is, az nem aratott zajos sikert:-). Ezzel még lesz némi kísérletem :-). De majd referálok, ha "kijöttem a laborból" :-).

Ezt a képet Eszter oldaláról loptam, az ő tulajdona, de annyira gyönyörű :-). Remélem nem haragszik meg érte. Természetesen, ha kéri, leveszem.

 A 2. kísérlet a mosogatógépben zajlott.
Szintén AntalValis oldalon találtam az infot. 1:1 arányban borax és szódabikarbóna keverékét tettem a mosószeradagolóba. Öblítő sajna még a régi van benne, és regeneráló só is. Azt kell mondjam, szépen elmosogatott. Igaz, nem voltak benne extrém zsíros edények, többnyire poharak, tányérok. 55 fokos eco programot használtam. 
Mesterséges illatosító helyett 1-2 ek szódabikát szórtam a gép aljába, és 1 karika citromot tettem az evőeszköztartóba. Működik. Ezeket nyugodtan bent lehet hagyni a mosogatás alatt is. 

És egy kis lókötős mesélés

Tegnap megállapítást nyert, hogy Brandon igazi férfi. Az ismérvek a következők:
- Nagydarab, szőrös, szakállas.
- Nem eszik semmiféle zöldséget, gyümölcsöt
- Leginkább aludni szeret, de azt bárhol és bármikor
- Végtelen mennyiségű kényeztetést elbír és igényel
- Ha olyasmit kérsz tőle, ami nem tetszik neki, vagy nem hallja, vagy (úgy tesz, mint aki) nem érti
- Husika és simi minden mennyiségben jöhet
- Ha örül, csóválja a farkát . Illetve farokcsóválással próbál bármit elérni. Többnyire sikerül is neki :-)
- Karrierista ( ezt majd bővebben kifejtem egy alkalommal)
Több nem jut eszembe, de biztosan van még :-)
Anya nagyon szeret engem :-)

13 megjegyzés:

  1. Odavagyok Brandonért. :))
    A mosogatógépbe is tehetsz ecetes vizet öblítő helyett. Én 1 rész 20%-os ecethez két rész vizet öntök. Ugyanaezzel öblítem a ruhákat is. :) Nem maradnak ecetszagúak. Próbáltam már a bórax-szódabikarbóna kombót mosogatáshoz, de nem vált be, sajnos. :( A környezetbarát szerek közül eddig egyedül az Ökonetes por volt jó a mosogatógépben, de attól se voltam elájulva. Szóval, keresem a megoldást. :)
    Mosáshoz mosódiót használok, 7-8 éve, azt szívesen ajánlom. :) A fehér ruhákhoz citromlevet is szoktam önteni, hogy ne szürküljenek. (Tavaly írtam róla: http://lidercke.blogspot.com/2009/08/mosodiorol-nem-diohejban-d.html)

    VálaszTörlés
  2. A diót nem próbáltad a mosogatógépbe? Állítólag jó. De ez is vegyes. Elképzelhető, hogy a főzet még jobb. Egyébként a dm-es ökotablettát dicsérik még a lányok.
    Igen, én is kigondoltam, hogy majd ecetet teszek öblítő helyett. A só helyett meg sót :-) Mármint asztalit. Egyébként anno, amikor fősulisként a Pizza Hutnál dolgoztam, mindig sima konyhasót tettünk a mosigépbe.
    A perkarbonátot nem próbáltad fehérekhez? Sokan egyáltalán nem tesznek a fehérek mellé diót. Csak mosószóda meg perkarbonát.
    Épp ma akartam fehéreket mosni, gondoltam kipróbálom, de azt ajánlották, először egy citromsavas vagy ecetes tisztítás jót tehet, hogy majd de a ruhákra kerüljenek a gépből a szutykok. De ugye még van egy rakás hagyományos mosós cuccom is, amiket még elhasználnék. De az is lehet, hogy elajándékozom.

    VálaszTörlés
  3. Elolvastam, köszönöm szépen. Te neten veszed?
    Fura, mennyire vegyesek a tapasztalatok. Van, aki esküszi rá, mint samponra, kézmosóra stb, van aki meg utálja. Meg foltos lesz a ruha, meg ilyen, meg olyan. Csak egy bajom van vele, hogy hamar romlik a lé, így nem lehet csak úgy előre elkészíteni egy vödörrel, hogy majd kézi mosogatáshoz vagy akármihez jó lesz.

    VálaszTörlés
  4. Á, megint kifelejtettem. Brandonért mindenki odavan :-), aki csak látja. A futártól a postásig és a szomszédokig. Haláli aranyos is.

    VálaszTörlés
  5. Próbáltam a mosogatógépbe is a mosódiót, de nem vált be. (Sima dióval is, filteressel is kísérleteztem, főzettel nem.) Csak azok az edények lettek tiszták, amik épp hogy csak koszosak voltak. Az üvegpoharak meg mattak lettek. :/
    A perkarbonátot nem próbáltam a fehér ruhákhoz, mert a citromlé bevált, könnyen adagolhat, nincs vele bajom. :) A mosószódára allergiás vagyok, azt nem veszek.
    Igen, egy ecetes mosás biztosan jót tenne a gépednek! :)
    Van, amire nem válaszoltam? :)

    A mosódiót forgalmaztam anno, és eltettem magamnak pár zsákkal, mikor abbahagytam. Most már kevés van, szóval előbb-utóbb kénytelen leszek venni. Valószínűleg neten. :)

    VálaszTörlés
  6. Úgy tűnik én is kicsit korán örültem a mosogatógépnek. Most teljesen kipakoltam, azért lett 1-2 pohár, evőeszköz, amir kiült a nemtommi. Olyan, mint amikor melléöntöm a reg. sót.
    A mosáshoz a csajok egy egészen sűrű főzetet főznek, 1 l-be 28 diót.Bár azt mondták mosogatópépbe jobb a dióhéj evőeszköztartóba pl zsák nélkül. Vagy összetörve zsákba.
    Fura, egy ideig mostam a Sunrideres Sunbright-tal. Hónapokig tök jó volt. Úgy csillogott minden, mint a fene. Aztán egyszer csak minden szutyi maradt. Mosáshoz is szerettem, mert isteni illata volt öblítő nélkül. Aztán már nem. Valamit csináltak a vízzel? Mert a gépeket rendszeresen tisztítottam.
    Milyen citromlé? Sima bóti? És a sütőpor? Csak mert az úgy indul, hogy foszfát.

    VálaszTörlés
  7. A főzethez én 8-10 fél héjat szoktam tenni. Nem tudom, miért nem próbáltam eddig a mosogatógépben - talán mert a por és a sima dió nem jött be.
    Citromléből az igazi is jó, de azt kicsit higítani kell. Ha lusta vagy, mint én, akkor bóti. :D Az már eleve higított. (Mosásra teljesen jó a tecsós is.)
    A sütőport azért írtam, mert mások javasolják, én nem szoktam mosáshoz használni. Inkább sütök vele. :) A tojáshéjat egyszer próbáltam, vászonzacsiban, összetörve, de a citromlé nálam a nyerő, már csak az egyszerű használata miatt is. :)

    És szerintem is jó a sima só a gépbe. :)

    VálaszTörlés
  8. Hát azért a tojáshéj necces. Mi van, ha kiszabadul a zsákból, még a szűrőt is takaríthatom fúúúúúúj.
    Ma megjöttek a kence alapanyagaim a cosmióról.. Már vajákolhatnék is, ha előbb rájuk találok. Ugye ezekhez a krémekhez ilyesmikhez patika mérleg kell, mert 1-2 grammokat kell mérni. Nem egy őrült összeg, egészen piciket árulnak 3000 ft körül. Le is teszveszeltem, aztán írt az ember, hogy 15-e után küldi, mert nyaral :-(. Persze van a cosmion is.

    VálaszTörlés
  9. Vajákolni még nem próbáltam, de a meskán vettem házi készítésű bőr- és ajakápoló balzsamot. Olyasmi, mint az Oriflame Tender Care-je, csak kicsit sűrűbb, és illóolajos. Tetszik. :) Szerintem te is hasonlókat fogsz kotyvasztani. :D Nekem valami jó kézkrém kéne, majd nézek az általad ajánlott oldalakon.

    VálaszTörlés
  10. Arra kipróbálom a sheavajat. Nagyon jót szereztem. Reggel jött. Be is kentem vele úgy natúran az arcomat. Isteni. Mintha egy szürke réteget húztak volna le róla, mint a hülye reklámokban :-).

    VálaszTörlés
  11. Szia Bernadett! Örülök, hogy végülis jól végződöt, a kalandod az én kis szappankámmal! Az ecetes öblítést én is ajánlani szoktam. a szappanbugyor csak akkor működik rendesen, ha nagyon vékony fonalból, vagy szizálból készül! /legalábbis nálam/
    További sikeres próbálgatást kívánok :): Eszter

    VálaszTörlés
  12. Júj, most látom, hogy a múlt idő nem működött, szóval "végződött".

    VálaszTörlés
  13. Esküdnék, hogy már válaszoltam Eszternek :-)

    Igen,abszoltúte jól, nagyon köszönöm.:-) Közben a lánykán is kipróbáltam. Egyedül az ecetszag nem tetszett neki, de az nekem se nagyon, majd még dolgozom rajta. Teafát tettem bele, de az marha büdös :-)

    Ez lehet a baj, hogy vastag felvetőből csináltam, de akkor majd gyártok jó nagy tűvel vékony pamutból is. Sőt, lehet, hogy szizálom is van.

    Ha már szappan: Tök átlagos, ám télen elég száraz bőrű srácoknak mit ajánlasz? Illetve az én gyagya korpás szebeorreás fejbőrömre?

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).