2010. augusztus 10., kedd

Na jó van még egy

és befogom mára.....
Egy érdekesség, amolyan aki nem hiszi, járjon utána. Egy riport az mtv-n a kozmetikai ipar alapanyagairól. Én aztán nagyfogyasztó vagyok-voltam. Azt hittem jót teszek  magammal :-(. De már úton van a sheavajam.

6 megjegyzés:

  1. Ijesztő! Most dobjak ki mindent?

    VálaszTörlés
  2. Valiék ezt teszik, de ennyire én sem állok jól. Azt gondoltam ki, ami elfogy, azt másra cserélem. Persze mindent meg kell szokni. Más érzés a bőr egy bioszappan és egy tusfürdő után. Először talán nem is érzed annyira tisztának. Pedig az. Csak meghagyja a természetesen jelen lévő dolgokat a bőrön. Először én is visszatértem a tusfürdőre. De a fene gondolta, hogy ennyire gázosak? Emlékeztek a triclosanra? Már nem is emlékszem melyik fogkrémet futtatták, hogy a triclosan milyen fasza. Ja, azóta betiltották, erősen rákkeltő anyagként. Meg milyen jó a fluor. Hát nem az.Bár ezt már pár éve tudom, és kerülöm is.
    De az az igazság, hogy így már egy picit rossz érzés használni a régieket. Mondjuk a habzós cuccokat (tusfürdő, sampon) el lehet használni felmosáshoz, takarításhoz.

    VálaszTörlés
  3. Ok, de tiszta víztől kizárt, hogy tiszták leszünk. Hajat mivel mosunk, kezet stb.?
    Nem tudjuk teljesen kiküszöbölni ezeket a dogokat. Télen nem is tudnék kézkrém nélkül létezni. Tudom ezeket a dolgokat nem Tőled kellene számon kérnem. :)

    VálaszTörlés
  4. Nem veszem zokon, én is így álltam hozzá sokáig :-). Ja, persze, eddig se lett semmi bajom :-). Eddig. Seboreás a fejbőröm-feltehetőleg a hajfestéktől, na ez lesz még nem egyszerű menet-és pár hete úgy kipattogott az arcom, mint tini koromban sem. Még most is tart ez a remek állapot

    A tiszta vízben én sem hiszek, főleg mondjuk intim területeken,hónalj stb. Ha legalább azt hajlandó vagy megszokni, hogy fürdés után a bőröd nem csúszik, mint a hal (a tusfürdőtől más érzés utána, mint a szappan után)-akkor nagyon jók a természetes szappanok. De ez a legmegtévesztőbb témakör. Tegnap vagy 10-et végigbogarásztam a bioboltban, mire találtam tényleg "tisztát". Pl. az Auchanban láttam múltkor aromaterápiás citromfüves, meg nemtommilyen szappant, csak egy natúr papír van ráhúzva, az pl. tiszta. Itthon leellenőriztem. Abban nem vagyok biztos, hogy a többi illatú is az. Még azt sem lehet mondani, hogy egy gyártó minden terméke tiszta lenne. De pl. biztos lehetsz benne, hogy Eszter kecsketejes szappanjai tiszták. Ugyan nem olcsók a többihez képest, de megéri az árát. A hajmosást meg el tudod olvasni a következő bejegyzésben. És tényleg jó, nem csak elfogult bioőrült duma, mert elég kekec vagyok ezen a téren, és a hatást nem vagyok hajlandó feláldozni csak azért, hogy villoghassak a természetes életemmel :-).
    A kézkrémre kerestem én is megoldást. Általában azok a krémek, amiket kotyvasztunk, ugyanúgy jók kézre. De a leginkább bárhová kenhető dolog a tiszta sheavaj. Ha nem tetszik az illata, gőz fölött megolvasztva lehet bele különböző hidratáló illóolajokat is kenni. Nekem tetszik a fanyar, füstös csoki illata :-). Persze a minőség nem mindegy. Tényleg nagyon finom érzés volt az iszonyú vízhiányos arcomnak. Pedig azt hittem túl zsíros lesz. Ugyanúgy jó testápolásra, mint kéz, láb, fül farok, tök mindegy hová kened. A legjobb pl. babapopsikrémnek. A legtöbb ilyen tipusú krém, színtiszta kőolaj alapú. Még azok is, amik azt sugallják, hogy csak akkor szereted a gyerekedet, ha ilyennel kened. Ha belegondolok, hogy 2000 ft-ot fizettem 100 ml-ért postával együtt, és abba, hogy 50 ml márkás arckrém mennyibe kerül.....
    Egyébként ezért is kezdtem ilyesmiket is leírni. Minden tapasztalat számít, én is ilyenekből tanultam, aztán hozzáteszem a magam tapasztalatát. Hátha tudjuk tökéletesíteni a dolgot egészen addig, amíg egyszer majd megéri így élni.

    VálaszTörlés
  5. Ó, basszus, akkora választ írtam neked, hogy már a google is azt mondta, hogy pofa be, dumálj kevesebbet, elszállt az egész.:-)
    Szal nem írom le még egyszer, csak röviden. Nem veszem számonkérésnek, jó az, ha "kötözködünk", így tanulunk. Amúgy én is így álltam hozzá sokáig. Ezért merem állítani, hogy nem vagyok elfogult bioőrült, így csak olyasmiket fogok írni, amiről azt gondolom, hogy tényleg megüti azt a hatást, amit várok.:-). És nem azért, hogy bizonygassam, hogy mekkora májer vagyok, meg milyen rohadtul természetes, mer az olyan sikk.:-, vagy épp az ellenkezőjét, hogy a bio rögtön szar is, mert gyenge.
    Hajat, kezet, testet, tiszta szappannal mosunk :-) Lásd egyel odébb, letesztelve hajra a kecsketejes szappan. De léteznek olcsóbb tiszta szappanok is. Addig csak olvasgass, hátha idővel kedvet kapsz :-). Ha valaki azt mondja nekem, hogy szappannal hajat,te meg vagy őrülve? A szappanról valahogy anyánk amo szappanja jut eszünkbe, amit a szekrényben tartott, mert másra nem volt alkalmas :-). Pedig ma már ez nem így van.
    Kézkrém: színtiszta sheavaj, de majd osztok meg krém recepteket is, amiket majd Valiéktól fogok csórni, úgyhogy akár most is megnézheted :-).
    Bár azt mondják, ha jó szappannal mosol kezet, nem lesz szükséged kérzkrémre. Na ebben nem vagyok biztos, az én bőröm legnagyobb ellensége a hideg, és a lányomé is. Rosszabb, mint az UV.

    VálaszTörlés
  6. upsz, mégis megjelenítette az elsőt is, pedig azt írta error :-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).