2010. augusztus 18., szerda

Szőr(nyeteg) Lajos

    
  Akkor most elmesélem, mit művelt ez a büdös dög, amivel kiérdemelte ezt a szép nevet. Amíg a státusza nem volt éppen végleges, édes, tündér bűbáj szőrkupac. Amint megkapta a "letelepedésit", kibújt ám a szög a zsákból, vagy a rosszaság a kutyából.
       Valami csavarognivalóm volt, és mivel mindig szobatiszta, és annyira rendes, hogy a kanapéra sem megy fel, gondoltam addig maradhat a házban. Mire hazaértem, szép kis kupacok fogadtak, meg miegymás, ami kell, a nappaliban. Jaj, szegény kutyusok, hülye anya elfelejtette, hogy Zsófika, a szegény szívbeteg vízhajtót kapott, hát nem bírta tovább. A nagy szőrtapi meg gondolta oda kell. Zsófika meg ugye amilyen rendes öreglány, minden marhaságot megtanít az ifjoncnak. Egyszer belefér. Brandon kutya továbbra is nagyon rendes, semmi baleset, hebrencskedés.
           Egyik nap, Zsófika nem kapott vízhajtót, megint csavarogni mentünk. Kutyák a házban. Nyitom a kaput, Brandon nagy boldogan csattog elém. Azanyádúristenit, te mit csinálsz itt? Vagy betörtek? Jesszus. Srácok vissza a kocsiba, ajtó rájuk zár, bátor anya beront a házba. Vagyis csak rontana, ha tudna. Ugyan a bejárati ajtó tárva nyitva (mér is?), de a mosókonyhám, ahol általában a bejutást szoktuk eszközölni, eltorlaszolva. Szimat, kaka van a házban. Mind a 4 ajtó szétpozdorjázva, gyerekszobában függöny lerángatva. Anya, még mindig imádja Nagy Szőrös Mamlaszt. Természetesen megint anya az idióta, mert indulás előtt nem ellenőrizte, hogy fent nevezett eb, volt-e kint a reggeli rituálén. Szegénykém még nem ismeri a rendszert, én sem az övét. Újra csak feltakarít. Természetesen az ajtót is ő nyitotta ki, mi meg a jelek szerint nem zártuk be. Fő a bizalom. Mondanám, hogy legközelebb kipakolok minden értéket a kapu elé, hogy könnyebb dolguk legyen, de már semmi értékünk nem maradt a 2 rablóbanda után. Ezek meg azt hinnék lomtalanítás van, oszt csak jól szétdobálnának mindent.
       Na ebből okulva, a nagyilátogatás idejére, kutyusok kitéve a kertbe, terasz fele fedett, nap, eső elől be lehet bújni. De Zsófika is ridegtartáson volt,  nehogy az őrült Lajos most befelé darálja le az ajtót. Este semmi gond, kutyusok örülnek, minden fasza.
           2 napja átszaladok a szomszédba, kutyusok fussatok az udvaron. 10 perc múlva megyek haza, Brandon(ka) Kolompárék legféltettebb mamlasz kutyája, csóválva csattog az utcán velem szemben. És a fején szinte üdvözült vigyor:
- Megvan az anyukám! Anya, ugye milyen ügyes vagyok? Kijöttem. (Jó tudom, nem anya, hanem gazdi, de az olyan hülyén hangzik. És nálunk a négylábúak is teljes értékű családtagok, így nyugodtan anyázhatnak :-)
Nézem a kaput, biztonsági kuka a helyére húzva. A biztonsági kuka kérem szépen, egy biztonságtechnikai  fogalom. Legalábbis nálunk. 10 éve nincs normális kerítésünk, mert mi flancolunk. Nekünk akármilyen nem jó ám, csak a kovácsótvas', meg a bontott tégla csaje', osztan erre a puccra meg nincsen kedvünk. Miko' meg mán majnem lett, azt eviszi a tető, de aztat meg muszaj, mer beázik a putri. Na szóval. A kerítésoszlop, ami a minőségi drótkerítést tartja és a házgyári szintén minőségi kapu között van úgy 20-30 rés. És van nekem az az agyafúrt kiscsákóm, aki úgy 2 évesen ott átpajszerolta magát. Az akkor még nagyon vastag nádszál édesanyja, meg nem bírt utána teperni, mer nem volt nála kulcs. Mer azér a roggyant kapu is kulccsal záródik. És persze ződre van a ződre van a roggyant kapu festve :-).
     Szerencsére épp jött haza az exszomszéd srác(értsd: a szomszéd lány nagyon ex pasija), és elkapta a szökevény büdös kölköt, mielőtt bemasírozott volna egy autó alá. Akkor még nem volt akkora forgalom az utcánkban, mint az M0-son. Lassan dugó lesz a ház előtt is. Na, akkor jött a remek ötlet, hogy toljuk oda a biztonsági  kukát. De jó, hogy egyetlen fogalom elmagyarázásával meg tudok tölteni 20 oldalt :-).
            Ott tartottam, hogy de akkor hol jött ki ez a kis ördög. Hát rájött, hogy ha felmászik a sziklakert tetejére, simán át tudja hopizni a kerítést. Ebből is látszik, mennyivel több esze van, mint nekem, mert  a büdös életben nem jutott volna eszembe. A mocsok kis táppénzcsaló. Szegény, a kis balesetes törött medencéjével nem lesz egy sportkutya, mi? Ja, futni nem fut, mert lusta, mint a dög, de bezzeg a kerítés.
        Na de, én se most jöttem ám a falvédőről, te kis agysebész. El kell mennem, de.........most jól meglesem, mikor végzed mindenféle dolgodat, aztán tiplizek, hátha 2 órát kibírsz. Mert ha itthon vagyok, akkor ugye semmi gond. És még véletlenül se akar óránként tudjátok mit....Gyanútlanul hazajövök, igen ám, de megint nem tudok bemenni. Fregoli elfektetve, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, az ajtókat had ne említsem, pozdorja, teraszajtóról függönyök lerángatva, mondjuk ha má' leszedte, megpucolhatta volna az ablakot is, én úgy szoktam. És megint kaki van a házban. DE hol?Mer ahol szokott, ott nem. Játszós szobában végre nyomra leltem, és találtam 8 l és 6 kg ezt azt.
   Előszobában 2 kabát a földön (srácok rosszidős széldzsekije), szerencsére csak az akasztójuk szakadt le.  Hogy az esernyő mit vétett, azt nem tom, de úgy nézett ki, mint egy sündisznó, úgyhogy érzékeny búcsút vettem tőle, amikor lekapcsoltam a lélegeztetőgépről.  Ekkor azért már beigértem, hogy eladom egy kínai étteremnek :-). Persze nem gondoltam komolyan, mielőtt valaki kiakadna. Imádom a kis mocsok pofáját. Elég kevesen vannak, akik ezt túlélnék nálam.
        Remélem kikristályosodott, miért féltettem Eszterék ingó és ingatlan vagyonát :-). Egy dolog miatt úszta meg. Mert imádjuk egymást :-) EZért a cirkusz is. Egy lépésre sem enged el. Ha odébb megyek, ő is. Még a mosdóra is kajtat utánam. Ezzel együtt lesi minden szavamat. Nem veszi el az ételt, amíg nem mondom neki azt, hogy elveheti. Ezt már én tanítottam neki bibííííí. Hihetetlenül okos és bájos kis jószág. Csak ezt a nagy szerelmet kellene egy kicsit hűteni, és valahogy megértetni vele, hogy visszajövök és nem hagyom többet egyedül :-). És jobban szeretem a függönyt is ott, ahová tettem , és az ajtó is jobban zár, mint  a forgács. És a kert szereti, ha trágyázzák, nem a parketta :-). Szóval van még mit tanulni.Kutyasuliban ezt meg tudja tanulni vajon?

Tényleg  kéne írnom egy kutyás könyvet, mert legalább 10 bejegyzésre való mesélnivalóm van még :-)

10 megjegyzés:

  1. No, ez így fél éjfélkor hihetetlen módon megnevettetett, na jó, mondjuk inkább, hülyére röhögtem magam, a könnyem is potyorászik itt a tiszta pendelyemre:o)Gyorsan körbeszamukálok itt magam körül, nem találok e én is néhány liter és kg ezt azt:o)
    Hihetetlen türelemmel viseltetel a Fiatalúr iránt! És nem is tudom, ha Ő nem lenne Nektek, mi mostanság mit olvasnánk?

    VálaszTörlés
  2. :-). Azért Zsófikától is sokat kaptam anno :-). Főleg szobatisztasági témakörben. Azuram azóta röhög rajta, pedig lassan 13 éve volt, hogy milyen nyújtott testű színtiszta 10 pontos valagraesést mutattam be a az előszobában kutyapisin megcsúszva :-).
    Ugyan ő már nem kiskutya, de új rendszert kell megszoknia. Ez bizony idő. A büntetésben nem hiszek. Persze jól leszidtam, és vágta is a bűnbánó fejeket, és laposkúszásban sunnyogott hízelegni, mikor látta, hogy kicsit morcos vagyok. ÉS amikor éppen nem Mr. Hide bújik elő belőle, akkor annyira édes :-). Minden megbocsáttatik :-)
    Nem tom mit olvasnál. Akkor talán jutna időm a biobigyós vajákolásra :-). Na arról is biztosan tudok majd csodákat írni.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg könyvet kéne írnod, aztán megfilmesítheted - szerintem burleszk lenne. :D

    VálaszTörlés
  4. Jaj istenem,fáj az oldalam,mármint a vihogástól. Betti recept megint bejött,köszönöm. Mázlista kutya!!!!

    Tényleg kiadhatnád már ezen írásaidat,fejezetek az életünkből címmel.

    VálaszTörlés
  5. Stan és Pan mehetne a bánatba, ahhoz képest, amit mi tudunk így családilag előadni:-) . De a szeleburdi család is jöhetne tanulni :-)

    Veronika egy a baj, ha ingyé is el lehet olvasni ki a bánat fizetne érte? :-)Mingyá be is zárom a blogot üzleti megfontolásbul :-). Á, dehogy.

    VálaszTörlés
  6. Büdös dög büdös kalandjai lehetne a címe. :-)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm! :-D
    Megnyugodtam. :-)
    Azt hittem csak mi nem vagyunk normálisak teljesen! :-) ...de rendben van! Már nem is aggódok akkor!!! ;-)
    Nekünk Rozál-unk van. Szintén second-hand, menhelyi gyerek. Teljes neve mostanában: Rózatebüdösdög,miiiicsináltálmááámegint!? :-)
    Olyan jó olvasni a bejegyzéseidet. Akár én is írhattam volna... :-)Jóóó, nekem annyi előnyöm van, hogy Rozál még csak 8 kiló... az ez+az mennyiségek kevesebbek. ;-) Kb. ennyi a különbség... :-)
    (egy rendszeres, nem is titkos olvasó, aki ide jár röhögni :-D)

    VálaszTörlés
  8. Gyere csak, érik a következő bejegyzés is, csak legyen rá időm :-). Hát igen, kis kutya kis....., nagy kutya, nagy.......:-). Minden kutyát Büdös Dögnek hívnak? Nálam mostanában még a Falka név játszik. Magyarázom lelkesen, hogy "Brandon figyelj. Én lenni Falkavezér, te lenni Falka. " Apa meg kiválasztotta a csőcselék titulust magának :-).

    VálaszTörlés
  9. Sőt, néha a macskákat is büdös dögnek hívják.. legalábbis én igen. :D (Természetesen, imádattal. :) )

    VálaszTörlés
  10. Na olyanom nincs :-). Csak hülye "csirkék" vannak :-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).