2010. augusztus 31., kedd

A szutykos szakállú herceg vára

         Hú, bazi sok mesélnivalóm lenne, azt sem tudom hol kezdjem. Tudom, az elején. De arra már nem emlékszem :-). És feltehetőleg nem leszek túl sziporkázó sem, mert mocskosul fáj a derekam megint. Túl sokszor ellinkeltem a tornát, ellenben levezettem szombat éjjel néhányszáz km-t, valami idióta kényszertartásban, mert 3 országon át zuhogott az eső úgy, hogy az ablaktörlő sem bírta. És aggódom is egy kedves (talán hívhatom így) barátnőmért. Így nem vagyok topon.
         Szal' van nekünk ez az új nagy szőrös mamlaszunk. Akinek szüksége volt egy kis alvós helyre. Abban megállapodtam magammal, hogy ő nem kap kosarat, mint ZSozsó, mert a fél házat elfoglalná. Varrok neki egy jó kis takarót. Amíg  elkészült, kölcsönadták neki a srácok a baris takarójukat, amivel piknikezni szoktak a kertben. Persze közben véletlenül belefutottam a neten egy kutyaágyba. Itt ki tudtam számolni, hogy mekkora méretű kell neki. Hm, szép darab. Ez a változat polisztirol golyócskákkal volt töltve, és egy vagyonba került. AZtán elmentem Brandonnal a Fressnapsba, hogy beszerezzük az utazáshoz szükséges kütyüket. Ha még emlékeztek, ez volt az, amikor éppen kerítésugró és ajtószétforgácsoló bajnokságot tartott, így jobbnak láttam magammal vinni. Simán akkora rajongótábort gyűjtött 5 perc alatt, mint Frank Sinatra. MInden eladó hordta neki a falatokat, ő meg felsőbbrendűen amolyan "jól van, imádjatok" fejjel fogadta a bókokat. Persze az eladók mellett a vevők is függővé váltak, de a csúcs az volt, amikor bemászott a pénztáros csaj mellé dógozni :-). Beszereztünk egy nagyon snájdig esőkabátot, biztonsági hámot az autóba, és egy szájkosarat. Nem akarok majmot csinálni a kutyából, habi babi kabátkákkal, csak épp belegondoltam, hogy amilyen idióta idő van, ha a nyaralásos városnézős alatt elkap a zuhi, hogy a fenébe ültetek be az autóba egy sz...rá ázott kutyát. Úgyhogy egy egyszerűt választottam, ami azért picit bélelt is, és inkább egy háttakaróhoz hasonlít, semmint egy fodros ujjú kabátkához. Merthogy ilyen is volt ám, ekkora méretben. A biztonsági hám sem úri passzió, bár eddig jól megvoltunk nélküle. De a tesóm közölte, hogy valami ismerősüket megvágták a sünök, mert a 2 kg-s kis fehér nemtommilyen kutyus csak úgy elől üldögélt. A szájkosár meg a határátlépéshez kell. Persze nem kérték. EZ is egy külön szám volt. Merhogy ennek a jószágnak édes nagy boci-maci feje van. A vérebes emberevős kutyás kosarakat rögtön elvetettem, de találtam egy barátságosabb gyöngyvászonszerű darabot. Mondjuk csórikám még ebben is úgy nézett ki, mint Hannibal Lecter :-). Meg különben is. 40 fok volt. Szerencsétlen kutyák csak a lihegés által tudnak hűlni. Erre zárjuk be a száját egy szájkosárral. Kitűnő ötlet. Olyan, mintha nekünk nagykabátban kellene kint grasszálni,  vagy mondjuk tetőtől talpig folpackba tekerve. Úgyhogy cselesen 2 számmal nagyobbat vettem, hogy sutyiban kiférjen legalább az a szép kékfoltos nyelvije:-). És máris eljutottam az ágyig :-). Mer ebben a bótban azt is árulnak. Egész jó áron is voltak, szépek, bazi sok tömőanyaggal. De már megvettem az anyagot hozzá-amit persze gond nélkül másra is el tudtam volna használni, de a Nyuli makacs madár, csak akkor repül, ha seggberúgják, azése vettem meg készen. 
          Persze addigra fejben már nem takaró volt, hanem ágyikószerű. VAgyis inkább egy 10 cm magas párna. Jól kiötlöttem, hogy a kutyához terepszínűt veszek, valami klassz kockásat, ami a sáros tapikat is elrejti. Először csak applikált kutyatalpakat akartam rátenni, ami kutyussá változott :-). De akkor hiányzott még valami. Hogyan ismeri fel, ha nincs ráírva a neve? :-). Azt is ráírtam.
        Mi is a képeken az a kis foltocska? Egy kis víz. Ugyanis amikor leterítettem a szőnyegre, hogy megmérjem, mekkora belsőt kell varrnom hozzá, a kis szutykos szakállú herceg, aki éppen előtte lefetyelt-azonnal rávetődött, mer oda van írva, hogy ez a Brandoné :-). Végül nem polisztirol golyókkal töltöttem meg, hanem az összes itthon fellelhető  ikeás Irma vagy Yrma vagy ilyesmi párnácskákat beleztem ki. Belement vagy 4. Nem akartam nagyon keményre tölteni, mert biztos voltam benne, hogy az autóm úgy fog kinézni a nyaraláskor, mint a kínai kukackonzerv, ergo minél kisebb helyre tudom betuszkolni, annál jobb. Ez a hivatalos verzió, egyébként meg elfogyott a kispárna is :-). 

Elképzelhető, hogy a színes szőrű kisebbség is kap egy új huzatot a párnájára :-). Egy lányos kutyásat. Mondjuk pirosat fehér pöttyökkel, és egy kicsi fekete kutyalánnyal.
       És alkottam még egy kutyás hasznos holmit. Szeretem összeszedni az utcán általunk otthagyott néhány kg ezt azt :-). Illetve rosszul fogalmaztam. Nem szeretem, de úgy gondolom, így illik. Bosszantó, ha épp nincs nálunk semmi erre alkalmas dolog. Így gyártottam egy kis tartót, amibe a pici tekercsben kapható kutyakakifelszedő zacsikat lehet  tenni, és felakasztani a pórázra. Így biztos mindig van nálunk, hiszen ha kutya van, póráz is. Nem volt egyszerű ilyen aprókában dolgozni vele, és még így is nagy lett egy picit. Kézzel sokkal könnyebb hozzáférni, mint géppel. HAlvány dunsztom sem volt az elején, hogyan lesz ebből bármi is, de addig vagdaltam, hajtogattam, öltögettem, amíg ez lett. A tetején lehet betenni a tekercset, de az oldalán lévő kis nyíláson lehet adagolni. KApott egy karabinert, a póráz fogójára meg ráberheltem egy nagyobb kulcskarikát. Jó hasznát vettük, egész pontosan én, mert ugye az ilyen ajándékokat csakis anya kaphatja :-).
Ja, ezt lefelejtettem. CSuda dolgok vannak ám abban a bótban, őfelsége kapott még egy utazós tányérkát is. Ez egy tök laposra összecsukható orkános, nejlonnal bélelt valami, a gyerekeim szerint sapka :-). Kinyitva pedig egy kis tálka. Bárhol, bármikor tudtam neki vizet adni. HA meg vizes volt és nem akartam a táskába tenni, csak ráakasztottam a karabinerre. Egyébként a kutyás parton, ahol voltunk (Pluto Beach:-), egyik nap kaptunk egy kis Royal Caninos ajándékcsomagot, amiben volt egy tekercs fent említett zacsi, és 2 utazós tányérka. Mi meg olyan ügyesek voltunk, hogy 2 részletben vonszoltuk ki magunkat a kapun, valamiért én lemaradtam, így rögtön 2 ajándékcsomagot kaptunk :-).

10 megjegyzés:

  1. Ó, micsoda klassz kutyaságok ezek! Majd mesélsz még, ugye?

    VálaszTörlés
  2. Szabadalmaztatnod kellene ezt a zacskótartó apróságot, aztán meg nagy tételben gyártanod, hátha csak ennek hiánya miatt nem szedi össze a sok gazdi kutyusa termékét. Arra gondolni sem merek, hogy azért, mert nem tud lehajolni érte :(

    VálaszTörlés
  3. Persze Gyöngyi mesélek még:-).

    Az a baj, hogy ez nem egy új találmány ám, én is láttam a műanyag változatot a kutyás bótban:-), különben sosem jutott volna eszembe.
    Néhány esetben lehet, hogy ez az oka, de inkább a lustaság. Kertvárosban még egye fene, nem mindig számít rá az ember, hogy éppen akkor kell, de aki a lakásban tartott kutyust kifejezetten ilyen céllal viszi ki, az vigyen már magával zacsit, hiszen ezért megy. És ne várja el, hogy a város készítsen oda minden sarokra. Bocs, nem a város kutyája. Bár én azért is haragszom, amikor az előkertem teli van vele. 2 szomszéddal odébb tök normális emberek mindig kihozzák a kutyust, hogy ne kelljen a kertjükben szedegetni........Szedjem én. De nem csak ők. Még senkit sem láttam, aki itt összeszedte volna. A belvárost én csak kutyasz...ros utcáknak hívom. Nagy élmény ott pici gyerekkel, aki a 80-90 centijével ott totyog :@. Még vizet is kellene vinni a sétákra, hogy leöntsék amit le kell a betondzsungelben.

    VálaszTörlés
  4. Szuper a párna, a kutya meg gyönyörű, ölelnivaló. :) Nem csodálom, hogy sikere volt! :)

    VálaszTörlés
  5. Jól van,klassz lett a párna,látom a tulajdonosának is tetszik.Az a kakatartó izé is tök jó!:-)

    VálaszTörlés
  6. Kakát remélem nem kell tartanom benne :-), de értem mire gondolsz.

    Szét is gyömöszöljük a kis mocskot, valaki mindig nyúzza :-)

    VálaszTörlés
  7. édes az eb:o) a varrományaid szuperek, mint mindig!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon helyes ebecske.Mennyi idős? Elhiszem,hogy imádták az üzletbe,én is megsimiztem volna.
    A párna,meg mondhatnák,persze,hogy Bettis,a tartóval együtt.Nagyon klasszul néznek ki. Mázlista egy eb,tudja hova kell beköltözni.

    VálaszTörlés
  9. A korában nincs egyezség :-). Az összes netes, meg papíros hirdetésén 2007-es születés volt, de az oltási könyvében meg 2004. A kozmetikus szerint a fogai alapján nem több, mint 3-4 éves.
    Megérdemli a kis drága, hogy jó helye legyen, ki tudja milyen sora volt azelőtt.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó kis cuccokat készítettél őkutyaságának :))

    Felénk majdnem minden sarkon van kitéve zsák - persze senki sem használja, az egész utca tele van kutyasz.rral. A kedvencem, mikor az ajtónkat, vagy a ház falát pisiltetik le a kutyával...

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).