2010. szeptember 29., szerda

Feltámadtam!!!

        Á, ez még nem valami halloweenes bejegyzés, csak sikerült újraindítani a virtuális ketyegőmet. Alig telt el 2x annyi idő, mint amennyit a szerződésben meghatároztak. Lényeg, hogy él és virul a drágám. És még én is, bár ez az előző bejegyzésből ítélve, a csodával határos momentum. Közben lelegeltem a kert citromfű készletét, és teává változtattam, így egészen nyugodtan sikerül kezelnem a problémákat. Mézzel isteni. Próbáljátok ki. Nyugtató még az orbáncfű is, amit a kecskék előszeretettel legelésznek. Láttál már idegbeteg kecskét? :-).
   Említettem a tanfolyamokat, amikre elzarándokoltam. (és még nincs vége:-). Akik régóta itt vannak velem, tudják, hogy elmebeteg módon maximalista vagyok, és nem úgy van az, hogy csak úgy kimaradhat a témából érdemi elméleti vagy gyakorlati információ. Mindent tudni akarok :-). Így került sor először a testvajas tanfolyamra Vikivel és Verával. De csak mert ez volt időben leghamarabb. Mi is az a testvaj? Nem, felvágottat már nem teszünk rá. A testvaj, ahogy nevében is benne van, pontosan úgy néz ki, mint egy vaj. Többnyire olyan alapanyagokból is készül, amik szobahőn vaj alapúak, és kisebb-nagyobb hő hatására válnak folyékonnyá. A hőt jelen esetben a testhőnk jelenti. Formába önthetők, szépek, táplálóak a bőrnek, és abszolúte környezetbarátak, hiszen flakon, tégely sem kell hozzájuk.
Testvajak, deo, sós vaj, ajakápoló

    Úgy használod, mint egy szappant. Arcra, testre is kenheted. Ennek megfelelően nagyon könnyű használni, és igazán gyors. Egy aprócska nyűgöm van vele, de ezen talán majd javíthatok, nekem picit ragad. Nem kényelmetlenül, rá lehet venni a ruhát. Van aki ezt úgy küszöböli ki, hogy zuhanyozás közben használja. Így a méz közben kiázik. Gondolom én, de csak tipp, hogy ő lehet a ludas a ragacsban. Hiszen méhviasz adja a keménységét, hogy  melegebb időben se olvadjon pocsolyává. Ha pl. kevesebb méhviaszt teszek bele, és több szilárd vajat...... De ugye, ahogy az oktatáson Viki is mondta, ez teljesen egyéni. Ki mit szeret, illetve a bőre mit szeret, mikor, hogyan sikerül.  Persze vannak alapok, de nem biztos, hogy neked is az jó, ami nekem. Próba, cseresznye. És van, ami egyszer sikerül, máskor meg nem.
      Készült izzadásgátló stift is. Ezzel voltam a legnagyobb bajban, mert elérhető áron nem találtam működő, tiszta deot. Nem ragaszkodom a stifthez, sőt a golyós is megfelelő, de most ez volt a tanfolyam anyaga, így én voltam az egyik, aki készítette.
A tanfolyamos recepteket nem fogom kiírni, mert úgy érzem nem lenne korrekt. De találtok biztosan Vikinél is, de Lukréciánál, antalvalin is, de lehet a cosmio fórumon is, bár én Katitól a vérprofi testápolókat, krémeket szoktam előszeretettel olvasgatni. SŐt, valószínűleg én is fogok írni (már nem krémet, hanem deot :-). Egyébként méhviasz, kakaóvaj, folyékony olajok és nem kevés szódabikarbóna van benne, de ez nem Szentírás. (nagy örömömre az egyik kerületi patika igen felkészült, kg-s kiszerelésben 400 ft-ért adják a vegytiszta szódát). Ezt a löttyöt egyébként üres stiftes flakonba is lehet tölteni, de nekem szimpatikusabb volt a formába öntés. Egy pici szivecskét már használok is, így azt nem mutatom meg. A tanfolyamos cuccok többnyire illatmentesek, vagy minimálisan illatosak, tekintve, hogy 2-2 ember készített egy terméket, és a végén osztoztunk. Ennyi ember igényeit meg lehetetlen kielégíteni illat terén. Azért próbálkoztunk, de ez az anyag elég gyorsan köt, így nehéz volt egyénileg belelötyögtetni az illatot, és még meg is jegyezni, hogy egy 12-es muffin formában melyik kié?
       Ha már formába öntés, készült ajakápoló is. Az egyik natúr, a másik elég vad színűre sikerült :-). De nem nagyon látszik szerencsére. Ezt a narancs színt egyébként finomítatlan, eredetileg majdnem piros pálmaolajból nyertük. De lehet szinezni kakaóporral, olvasztott jó minőségű csokival, céklalével, céklaporral, bogyós gyümölcsökkel, festőnövényekkel is. Nem is feltétlenül kell ilyen formába önteni, lehet pici tégelybe is és az ujjunkkal, ecsettel akármivel felkenni. Az állaga is lehet sokkal lágyabb. Mivel ilyet már saját magam is készítettem, így hamarosan írok hozzá receptet is.
      Az angyalka orra előtt, az ovális formájú, egy sós-tusoló testápoló. A só jó. Tudom, hogy nem ezt halljuk, de nem is megenni fogjuk :-). A tengeri só kifejezetten jó hatású a bőrnek, kiváló fertőtlenítő is (gondoljunk csak a nagyi féle öblögessél sós meleg vízzel, ha fáj a torkod receptre-ami nagyon nem volt hülyeség). És mivel a só olajokban nem olvad, amíg a húslevesben igen (ezt Vikitől tudom:-)), ezért jó kis radírozó hatású is lesz. Ha a szappanos fürdés után, de még a zuhany alatt, vagy kádban kenegeted magad ezzel a finomsággal, klasszul hidratál.
      Fürdő bonbont is kotyvasztottunk, amit nem tudok mutatni, mert elolvadt :-(. Ugyanis hűtőben kell tárolni. Hiszen pont az a lényege, hogy ha beledobod a fürdővízbe elolvadjon. De alapból legyen szilárd. Így nagyon kényes az egyensúly, hacsak nem akarsz főzővízben fürödni, ahogy azuram szerint én szoktam :-).  Pici virág formába öntöttük és nagyon kis helyes volt. Na nem olvadt teljesen szét, de már kicsit amorf lett, mire hazaértem vele. Főleg, hogy Marika megtúráztatott a városban péntek délután napsütésben :-). Talán minimális méhviasszal lehet rajta javítani, de ugye ő kb 60 fokon olvad, amiből a többi hozzáadott olaj csökkent, de fene tudja. Lehet csak jól elúszkálna a víz tetején, vagy csak  a többi cucc olvadna ki belőle. Ez is a ki kell próbálni kategória.
  Ide akartam írni a szappanost is, de már megint bő a beszédem, így azt majd holnap mutatom :-).
        

8 megjegyzés:

  1. Jól hangzanak és csinosak azok a szerek abban a kosárkában,használd őket egészséggel!

    VálaszTörlés
  2. Fogom is:-). És ugye a rózsa nem maradhatott ki:-). Már be is szereztettem tegnap azurammal (mert hozzá közel van) 2 szilikonos rózsa sütiformát. De aszonta, először sütinek kell benne készülnie, utána jöhetnek a biris cuccok :-).
    Mit sütsz, anya? Szappant, Édesem :-)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Igen,azt vettem észre rögvest:-)Kellene valami rózsaszínes cuccot belekeverni,és kész is a kis finom szépség!;-)

    VálaszTörlés
  5. Próbáltam :-). De az a növény, ami a szappanból rózsaszínt csinál, a krémes dolgokból csak halvány karamellt. De mondjuk egy kis céklapor lehet, hogy jó lenne bele :-). Mert a lé nem fog elegyedni vele.

    VálaszTörlés
  6. Biri, ide én is AKAROK menni!!!
    (tényleg fertőzöl!!!!)
    Megírod a paramétereket???
    Van ám mailom is! :-)
    A teljes nevem egybe írva és gmail.
    Legalább kihasználom a betegállományos időtöltésemet. ;-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).