2010. december 23., csütörtök

Karácsonyi "mese" tőlem, Nektek!

        
Egy nagyon édes mesét akartam nektek írni, amit a tanító néni olvasott fel éppen Bencééknek, amikor megleptem őket az ajándékokkal. De jellemzően ottfelejtettem :-(. Így egy másikat kaptok, amit szintén tőlük kaptam tavaly. Azóta is a hűtőmön van, hogy ne feledjem. A Szeretet dicsérete a Bibliából egy picit másképp.  Karácsonyosan nekünk, hogy megértsük a lényeget.

" HA a házamat fenyőgallyakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszletrendező.
Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kiló számra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.
Ha a szegénykonyhán segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket éneklek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit sem használ nekem.
Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal, horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, templomi kórusban énekelek, de nem Jézus Krisztus a szívem titka, akkor nem értettem meg, miről szól a Karácsony.
A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje.
A szeretet, hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja házastársát.
A szeretet barátságos az időszűke ellenére is.
A szeretet nem irigyel másokat a házukért, amiben jól kiválasztott porcelán és odaillő asztalterítő van.
A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már el az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni.
A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.
A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. A videojátékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak.
De a szeretet ajándéka megmarad.

6 megjegyzés:

 1. Ezt a mesét olvastam már,és nagyon tetszett,és milyen igaz!Köszönöm,hogy megosztottad velem,Boldog Karácsonyt!:-)

  VálaszTörlés
 2. Békés, boldog karácsonyt kívánok! :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép mese. Köszönöm :)

  Boldog karácsonyt kívánok!

  VálaszTörlés
 4. FELIZ NAVIDAD!!! MERRY CHRISTMAS!!

  Chelo

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm a jókívánságokat, igyekszem nem túllihegni a dolgot, és tényleg nyugodtan és békésen karácsonyozni.

  !Para usted Feliz NAvidad Chelo!!:-)

  VálaszTörlés
 6. Ez nagyon szép mese és sajnos nagyon jellemző erre a mai világra....

  Boldog Karácsonyt kívánok!

  VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).