2014. november 12., szerda

Hogyan csökkentsd a hobbid alapanyagköltségét?

Nem, nem csaptam fel hobbycoachnak. Csak a szokásos, tőlem elvárható „elmélkedést” fogod kapni.
Válság van. Igaz, már csak nálunk. Meg nálam. Alkotói. Lehet jobban járnánk, ha a kormánynak is alkotói válsága lenne. De én nem politizálok. Értelmetlen elfoglaltság. Szóval válság. Megint alkottam. De ez sem tetszik Kizárólag azért mutatom, mert megígértem itt-ott. Nincs kimosva, blokkolva, mindenhol kunkorodik. De nem akartam ezzel is nyüstölni a fonalat, ha úgyis eléri a vég...


     Ez a saját magunk által kreált ruhák hátránya, hogy fejben nem tudom felpróbálni, mielőtt nekiállnék. De  hát' szeretjük csinálni. 
      Szoktam mondani, hogy bizonyos dolgokban az út ugyanolyan élvezetes és értékes, mint a végeredmény. Na jó, ezt a szexre szoktam mondani, de ez most mellékkörülmény. Bár, ha sarkosan nézem, ezt a pulcsit erősen elszexualizáltam.

A színe egy álom. Élőben sokkal élénkebb. Pont az én színeim. A fonal is egy álom ( Alize Angora Gold Batik). Kötni is egy álom volt. De már kezd derengeni, hogy a Gondviselés miért küldött hozzá hibás mintát. Azt szerette volna, ha már az első sornál elfelejtem, hogy ilyet kössek.
     Sajnálatosan az a tény, hogy a lebernyeg nemhogy nem ápol és eltakar, hanem erősen tehenesít, mit sem változott az elmúlt években. 

Csak egy kis adalék anekdota jelen művemhez:

-          - Mit kötsz ennyire? Mert már szép hosszú.
              -Egy kardigánt.
-            - És kinek? Egy 290 magas néger kocsmárosnak? Bár azok elég ritkák errefelé,                 csak mondom.


       Ő megmondta. De ha belegondolok, nekik igen előnyös ez a szín. Úgyhogy ha van 290 magas néger kocsmáros jelentkező a kardigánomra, vigye. Ellenkező esetben le fogom bontani. Másnak nem adom J. Majd kötök belőle valami fene gyönyörűségeset. És el is érkeztünk a költségcsökkentési részhez. Ha maga az út a lényeg, vagyis a kötés, mint tevékenység, így igen költséghatékony, ha a megkötött darabot a végén lebontjuk. Ha ezt sokszor ismételjük, akár 5-6 pulóvernyi fonalat is spórolunk. De van egy alapszabály. Meg kell kötni készre. Különben nincs benne semmi kihívás, ha már a közepén, - amikor először felsejlik benned, hogy nem lesz jó, - lebontod.

     Nem fogom megmutatni felvéve, mert akkor rádumáltok, hogy ne bontsam le, mert tök jó és az életben nem fogom felvenni, mert nem érzem magam jól benne. Tudom, hogy a vállfának rendkívül előnyös és igen csábító, hogy maradjon, de akkor sem. És jól látod, most magamat győzködöm.

4 megjegyzés:

  1. Szeretem az írásaidat ♥♥♥

    VálaszTörlés
  2. Az előbbi odalett, azt hiszem....
    Szóval: ez gyönyörű, már a fonal is az. A nem kész darab is tetszett a Gombolydában. Bontani nem jó ezt a fonalat. Szerintem pihentesd, addig köss egy szépséget a piros Felicitából

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont a pirosat kötöm :-). Azt sejtettem, hogy a bontás nem lesz egy sikoltozós nagy élmény. Akkor még alszom rá egyet. De kell ebből a fonalból egy szép pulcsi. Legfeljebb másik gombócokból, ez meg lesz az itthoni meleg pulcsim.

      Törlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).