2015. május 6., szerda

Quetzal

Móni barátosnémnak fűztem ezt a gyűrűt, mert olyan sokat segített nekem és szerettem volna viszonozni. 


Régóta nézegetem ezt a darabot, de egészen el is felejtkeztem róla. Aztán lapozgattam a gyöngyös könyveimet és belefutottam. Igazán mónis darab. Marcia Decoster tervezte, aki nálam abszolúte a TOP designer. Aprólékos részletek, tökletes színek, slendrián leírás J. Bár ez egész pontos volt. Imádtam fűzni. Marcia munkáihoz nem olyan egyszerű anyagot szerezni, ezért át is kellett variálnom, mert én még nem találkoztam 2 mm-es csiszolt gyönggyel. Egyféle 2 mm-es ásványom akadt itthon, de még az is nagy volt. 


Igyekeztem figyelembe venni azt is, hogy a kopásnak kitett részeken golyóálló legyen a gyöngy. Majd kiderül, hogy tényleg az-e. Annak ellenére, hogy japán gyöngyöt használtam, vannak olyan felületűek, amik sajnos kopnak, bármennyire is galvanizált és/vagy drága. Így inkább anyagában színezettet teszek a gyanús helyekre. 


Nem változott a véleményem, Marcia a csúcs, még ha 3x annyi gyöngyöt is pakol a műveibe, mint más. Nála teljesen általános a százszámra használt swarovski kristály. Azért abban nem vagyok biztos, hogy azt a láncát meg fogom fűzni, ami közel 500 db swari teklával készül. Pedig nagyon tetszik.

Minta: Marcia Decoster, Quetzal 

4 megjegyzés:

 1. Azért alszol is néha?
  Ez is csodás mint a többi! Lánchoz 500 swari tekla, és gondolom pluszban még pár finomságos apróka ? Anyám az lehúzza a nyakat a fődig :-D Igen drága kínzóeszköz lenne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-). Mindenki ezt kérdezi. Néha alszom. Tegnap este pl. semmit sem fűztem.
   Nem olyan nehéz az, ellenben tényleg rohadt drága. Meg is kérik az árát, ahogy nézem. Alig 120.000-ért már vihető is. https://www.etsy.com/listing/126763526/cassiopeia-pearl-necklace-handmade-with

   Törlés
  2. :-)
   Megnéztem a linket köszi, de ennyiért már aranyat lehetne venni nem is akármilyet. Baromi drága és bevallom ez a nyaki nekem kissé sok.

   Én most elöbb valami rendszerező dobozt szeretnék, mert a sok bába közt nem találom a gyerekem :-D Előbb legyen némi rend, aztán a munka. (nemrég költöztem haza időm nincs most kotorászni)
   Van vagy 10 műanyag dobozom ide-oda rakva ahol hely van... és a sokféle gyöngy , de pont azt nem találom soha ami kellene. :-( akkor rendelek, és mikor megjön a csomag akkor találom meg. Igaz én a gyöngyvarrásba szerettem bele, és jó sok kabosonom is van, bár pár ásvány még kellene. De nem panaszkodom, inkább ide járok gyönyörködni.
   Kata (katamese.hu)

   Törlés
 2. Nem ismerem Móni barátnődet, de most biztosan nagyon boldog, a gyűrű gyönyörű!

  VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).