2016. augusztus 11., csütörtök

Volt egyszer az élet...a facebook előtt

Picit gatyába ráztam a blogot. Kapott új lapfüleket, hogy könnyebb legyen keresni a témák között, mert a keresőoptimalizálás miatt annyi címkét halmoztam fel, hogy egy hét, mire valaki megtalálja, amit keres.

- Csak ülök és… a mesélős dolgok, olvasnivalók.
- Ékszerenád…értelemszerűen az ékszeres dolgok lelőhelye.
- Beleköt…minden ami kötés, horgolás.
- Yes, we can(ce)…kencekeveréses manővereim.
- Öltések…minden, ami tűvel készül. Hímzés, varrás. Valami frappánsabb nevet        akartam, de ez a fene szép betűtípus nem bírja az ű ő karaktert, úgy meg olyan gagyi volt, hogy betett helyette valamit.
- DIY…itt nincs sok minden, csak ami a fenti kategóriába nem passzol.
- Bolondog…minden, ami kutya.
- Ételem értelmei…na itt még kevesebb van. A főzéssel a viszonyom nem felhőtlen. Tudok főzni, minden nap főzök, jól főzök állítólag, de nem szeretek. Nálam a TV-paprika tiltólistás.

2009. Ekkor kezdtem. Néhányat elolvastam a régi bejegyzések közül. A sok kommentet. Nicknevek, néhánynak a valódi nevét nem is tudom, mégis régi ismerőseim.
Aztán eszembe jutott a betárcsázós net kora, amikor csak néha léptünk fel, mert a telefonszámla elvitte volna a fél havi fizetést. Az ADSL-lel kinyílt a világ egy kismama számára. Maga volt a megváltás a pelenkák és barbie-s bögrék forgatagában, felnőtt emberekkel beszélni. Aztán az NLC keresztszemes fóruma. Sokkal előbb volt, mint 2009. Mennyi jó barátot szereztem ott! Van, akit még most is azon a nicknéven hívok. Pillekata, Szukkulens Emma, Dékata, Bogyimami, Ányi…Persze még nagyon sokan, csak az ő nevük jellegzetes és napi szinten látom a bejegyzéseiket. Amikor regisztráltam és már a 600. nicket se fogadta el, akkor lettem Nyuli. Néhányan még ma is így hívnak közülük. Elő akartam keresni a "céges" kitűzőmet, de nam találom. Évek óta nem is hímeztem. 


Elgondolkodtam, mennyit változott az életem. Emlékszem a karácsonyi ajándékozásokra, a havonta tartott talikra. De jó volt!
Visszanéztem az olasz csőkötés oktatóvideóimat. Jézus, ilyen hebrencs tyúk voltam? Ilyen. :-) Most se vagyok sokkal nyugodtabb, csak más. Érettebb talán. Sok-sok tapasztalattal.

Amikor facebook helyett a Multiply volt az a platform, ahol éltünk. Titkos kis világ. Ott kezdtem blogot írni. Pontosabban egy felhívást találtam fene tudja hol, írj fogyókúrás blogot. Írtam. Életem első blogja volt. 3. lettem a sok közül. Aztán egyre csak mondta mindenki, írj blogot. Írtam. Sajnos sok minden elveszett, mert élesben írtam, az oldal már rég nem is létezik. De a barátok igen. Akkor is, ha a legtöbbjükkel évek óta nem találkoztam személyesen. Biztos vagyok benne, hogy ugyanonnan folytatnánk, ahol abbahagytuk.


12 megjegyzés:

  1. Írj, mert imádom az írásaidat olvasni!
    Az olasz csőkötéses oktatóvideóid nálam A biblia voltak :) Mivel mostanában nem igazán jártatom az ujjaimat efféle tevékenységre, így most porosodnak, de lesz még rájuk jó idő :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Gyöngyöm! Fogok. Nem vigyorog, de én is a sjaát videóimról tanulom újra a csőkötést. Ritkán használom, elfelejtem :-)

      Törlés
  2. Írj, mert én is imádom olvasni!
    Én se hímeztem évek óta, sőt, kötni se kötöttem, de van, ami ettől függetlenül sosem múlik el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megígérem :-)!
      Évekig én se kötöttem, amikor szétszéledt a csoport. Már épp ki akartam hajigálni a fonalamimat, amikor újra ihletet kaptam. Fura, hogy ezekben a kis vackokban mennyi élet és emlék van.

      Törlés
  3. Mások voltunk, másként éltünk, de én is tudom, hogy ugyanonnan folytatnánk! ��

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fejlődés jó és a változás is. Még ha nehéz is. De van, ami tényleg nem változik. Te maradsz az én bölcs barátnőm :-).

      Törlés
  4. Milyen régi dolgok jutottak az eszedbe Nyuli -- de tényleg jó időszak volt , a talik , dumcsipartik hiányoznak nekem is . Nálam már nincsenek kint a sünök, egy dobozban árválkodnak szépen becsomagolva a szekrénytetején . A himzések pedig az előszoba galériában láthatóak :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Öregszem :-). Pedig emlékszem a sünszenvedélyedre. Nálam bezzeg kint van a sünikéd. A legélénkebben az a karácsonyi kávézás él bennem, amikor másik helyre kellett beülnünk, mert zárva volt, ahová szerveztük (tem). Megoldottuk :-).

      Törlés
  5. Nagyon aktuális lenne egy őszi-téli találkozó. Böbe meg én felmennénk.

    VálaszTörlés
  6. Egek, milyen régen is volt az Nlc, sok kedves, önzetlen emberrel.. Azt nagyon-nagyon szerettem. 😊
    Nekem is sok nick név maradt meg onnan. Aztán lassan megjött a facen az igazi is mellé.
    A blogolást én abbahagytam, nem vagyok egy grafomán alkat, de a tiedet mindig is szerettem olvasni.. 😉

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én grafomán vagyok, nem kérdés :-). Kézzel írni is szeretek.

      Törlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).