2017. április 16., vasárnap

A nyúl, a nyúl, az üregi…egér

A cím a hetedik testvér meséből van, egy cuki mondóka. Húsvét van, mindenki nyulat horgolt, festett, rajzolt. Szokás szerint, én nem. Mert kedvenc unokahugim kedvenc mesefigurája nem egy ’núj’, hanem egy egér. Naya, a JoNaLu meséből.
Szerettem volna őt meglepni egy egerentyűvel.

Amigurumi mouse

Találtam pár mintát, néhány horgolt Naya egérkét, de egyik sem tetszett. Végül úgy döntöttem, hogy Lilleliis balerina egérkéjét fogom egy picit meghackelni.

horgolt Jonalu Naya

A folyamat, mint mindig, elzarándokolni Vikihez a bótba’ fonalért. Természetesen az itthon lévő 81 km-ben nem volt megfelelő. Cotton Gold-ból szerettem volna, mint a barikát, de nem volt az a szín, amire vágytam, így  Himalaya Pelinát választottam. 

Horgolt Naya

Ritkán horgolok amigurumit, eddig csak Dorkának, de a fejemben csengett a 2,5-es tű és a jó szorosan kifejezések. Elkezdtem. Ahogy a kacsás szundikendőnél is sikerült elrontanom, túl szoros lett. Olyan kemény volt a feje, mint egy pingpong labda, szerintem vissza is pattant volna, ha leejtem. Lebontottam, 3-as tűvel kezdtem újra. 

Balerina egér

Először azt gondoltam, majd másképp fogyasztom a fejét, mert Naya fejformája elég érdekes. Sehogy se akart olyan lenni, legalább 5x lebontottam. Végül azt hiszem hagytam az eredetit, csak a felvarrásnál és a tömésnél másképp formáztam. 

Amigurumi Naya

A szemeket is közelebb tettem. Pupillás szemet szerettem volna, de nem kaptam, így maradt a kisebbik biztonsági szem.
A legnehezebb feladat nekem, hogy egyformák legyenek a végtagok. Ha nem közvetlenül egymás után horgolom, már annyira más lehet az öltések szorossága, hogy nem lesznek egyformák. Szintén barikánál, négyszer bontottam le a karokat, mert nem lettek egyformák.  Most igyekeztem erre nagyon figyelni, sikerült is.

Jonalu egérke

Kicsit rövid lett a pólója J. Mivel ő volt az első darab, a fonalam is vékonyabb, így nem ismertem az arányokat. Pont azt a plusz sort nem kellett volna rátenni a pocakjára. A ruháját is átalakítottam nayásabbra. Az eredeti egérkén puffos ujjú, rövidebb, de sokkal fodrosabb ruhácska van. Vállpántos felsőt horgoltam neki, picit hosszabb tányérszoknyával. Virágokat hímeztem rá, gyönggyel a közepükben.

Amigurumi mouse

A fülét is kétszer szedtem le, de így sem kerültek fel egyformán. Sebaj, a természet szereti az aszimmetriát. A fülek nem voltak egyszerűek amúgy sem. Az eredeti fül rózsaszín, de nekem kívül barna, belül rózsaszín kellett. Két színből, körben horgolni…ne tudjátok meg mi van a belsejében J

Balleina mouse

Cipőt nem kapott, mert Naya is mezítlábas. A farkincájába akartam drótot tenni, de végül lebeszéltem magam. A kicsik nagyon furfangosak tudnak lenni, amivel megszúrhatják magukat, azzal meg is fogják, bármennyire is elgömbölyítem a végeit. 

Balerina egérke

Így maradt csak simán. Az arca nem lett egészen olyan, de nem bánom, mert szerintem sokkal aranyosabb.

Nem aratott osztatlan sikert Dorkánál, de a mai nap szava amúgy is a NNNEMMMM volt. Sebaj, legfeljebb Reni alszik majd az egérrel. Neki tetszett J. És nekem is. Annyira kis bájos lett, imádom. Elnézést az ezer fotóért, de nem tudtam választani.

1 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik a szín választás is megnyerő . Én most akarok állat figurákat horgolni és úgy döntöttem az egérkédet horgolom meg. Beszámolok majd ,hogy sikerül -e!

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).