2017. július 26., szerda

She sells, sea shell

Végre mutathatok is valamit. Na nem azért, mert olyan óriásit alkottam. Teljes 5 percet töltöttem ennek a láncnak a befejezésével.

Kagyló befoglalás sujtással

Még Sheldi halála előtt kezdtem el, sőt, tulajdonképpen be is fejeztem, csak akkor még nem tudtam. Egyelőre ez az időszámításom. Sheldi előtt és Sheldi után. :-(

Sujtás medál

Múltkoriban említettem, hogy bármi, ami a kezembe akad, magával hozza, hogy gyöngybe akarom önteni. Ő az az ominózus kagyló, amit valami kacatolásnál találtam a garázsban, feltehetőleg nyaralásról jött haza évekkel ezelőtt. Ha belegondolok, hogy mennyit kidobtam...áááá, a kimarizott kincsek. 
Áztatás, sikálás után, jött a befoglalás. 
Ma jutott eszembe, hogy a végére kellene járni, és a szombati tanfolyamon sikerült vennem olyan medálakasztót, ami pont passzolna hozzá. 

Sujtás nyaklánc

Valamiért ez a babarózsaszín-szürke kombó egyértelmű volt, pedig maga a kagyló, inkább narancsos, terrakottás. 
De ha már hímzés, mi lenne, ha sujtást is kapna?
Nem ez életem fő műve, ezt leszögezhetjük. 

Soutache shell pendant

Ezer sebből vérzik, így senkinek sem adom, de nekem pont jó lesz a kis nyomiságaival együtt.
Ugyanis, többféle zsinór létezik. Az amerikai viszonylag jó tartású, szépen lehet dolgozni vele, cserébe nincs fénye.

Bead embroidery pendant

Ez nem is tudom milyen nemzetiségű, leginkább plötyli, úgy ástam elő a polc alól, valamelyik boltban. Semmi tartása nincs, csúszik, mint a rossznyavalya, ellenben szép fényes és gyönyörűek a színei. 

Soutache necklace

Közel sem olyan lett, mint szerettem volna, de megalkudtam a szín miatt. Ezért itt-ott girbe-gurba a zsinór, bármennyire is igyekeztem betartani az alapszabályokat. 
Tegnap beledobtam az egész brigádot (mármint a zsinórokat) egy kis textilkeményítőbe, de a rózsaszínt ez sem hatotta meg, még tesztelnem kell, hogy segít-e bármit is ez a megoldás, vagy kuka pozitív lesz az egész kupac. Esetleg töményebb oldattal még lehet próbálkozni.
Az sem segített sokat, hogy nem hengerre volt tekerve, hanem kartonlapra, aminek a szélein megtört a zsinór és ezen az áztatás, kifeszítés sem javított, egyszerűen ki kellett vágnom belőle azokat a részeket.

Soutache shell pendant

Kagyló és swarovski teklát használtam még. A fittyfiritty az alján nem zöld, nem kék, nem lila, ahogy a képeken látszik, hanem sima, átlátszó kristály csepp, AB bevonattal.

A hosszát sem sikerült eldöntenem, így előkaptam egy ezüst színű láncot, tettem rá egy csinos kis T kapcsot, és fellógattam rá a medált. 

Sujtás medál hosszú láncon

Ha mégis röviden szeretném hordani, csak lecserélem a láncot rövid, rozsdamentes láncra, vagy bőrre, vagy merev láncalapra, vagy akármire. Cserébe lett egy jolly joker hosszú láncom is, amire bármit aggathatok. 

1 megjegyzés:

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).