2017. június 29., csütörtök

MÁV advantures ékszerrel :-)

Vannak egészen fura napok. Amikor semmi se jön össze, mégis minden összejön. Ez a mai is elég kalandos lett.
Mára szerveztem az összes tennivalót a városban. Az apropót az adta, hogy Ányi akit 1600 éve ismerek az NLC keresztszemes fórumáról, felajánlotta, hogy nekem adományozza a tictacos dobozait. Jó sokat. A történelmi hitelesség kedvéért, én kunyiztam, ő meg a facebook-on jelentkezett. De mivel már valahol vidéken laknak, alkalmazkodtam hozzájuk, és ma átmentem a nemszeretem oldalra J. A nap további részében is parkolhatatlan és drága környékekre mentem, így a vonatot választottam.
Felszállok délben a vonatra, Kőbánya felsőn leszállítanak. Meg kell várjuk a gyorsvonatot, majd az bevisz a Keletibe. Hö, király. Városba be, minden dolog elintéz.  
Azember talált valami helyet, ahol alá lehet írni a petíciót az állatvédelmi törvények szigorítása érdekében. Ők nem tudtak róla, hogy náluk lenne ilyen petció :-). Egyébként van, holnap alá is írom a dokinknál, ha már itt lyukra futottunk.
Hazafelé, eszelősen mondja a hangosbemondó, hogy a szolnoki gyorssal tudunk eljutni Kőbánya felsőre, ott átszáll, stb. Mert ez így olyan „egyszerű”. Többnyire itthonról dolgozom, így csak akkor teszem ki a lábam a kerületből, ha nagyon muszáj. Belőttem a vonatot, 25 perc a Keletiből haza.  
 Elindulok 16:15.kor a szolnoki vonattal. Ezer ember, a peronon is, mint a heringek. Légmozgás nulla. Nem vagyok egy izzadós, de a szemembe csorgott a veríték a homlokomról. Persze az sem segített, hogy az összezsúfolt emberek is párologtak. Elindulunk, megállunk valahol kint a prérin, a tűző napon, vagy 5 percet várunk. Kevésnek tűnik, de 50 fokban ez is sok. Leszállunk, végre levegő. Megyek a tömeggel. 


Nem igazán ismerem a város komplett vasúthálózatát, annyit tudok, hogy a Gödöllő, Hatvan vonal nekem király, a szolnokiról meg gyorsan szálljak le, mert nem annyira áll meg ott ahol lakom. Mivel gyanús volt az irány, kérdezem a kallert, hogy megáll-e ott, ahová mennék. Határozottan állítja, hogy természetesen, szálljak csak fel nyugodtan. Nem is igazán figyeltem, olvastam, úgy 10 percig. Mivel pont olyan vonat volt, ahol nem mondják be a megállók nevét, kipillogtam az ablakon. Húbazz. Én erre még vonattal tuti, hogy nem jártam. Budapest vége tábla. Azta. Egy életem, egy halálom, a következőnél leszállok. Így is tettem. Áll két középkorú hölgy a megállóban. „ Jó napot kívánok! Nagyon kérem, árulják már el, hogy hol a büdös, bánatos francban vagyok?” Rákoshegyen. Az király. Legalább a kerület stimmel. De az autóm minimum 6 km-re van a P+R-ben. Nálam a táskám, a vizem, 2 szatyor, + a vacsora. Nem dobott fel. Elkísértem őket a buszmegállóba. Nem baj, hogy mindenre felkészült vagyok, ha esetleg lealjasulna a BKK automatánk, -ami igen gyakran megesik vele, most is csak hűlt helye van leginkább-, akkor legyen jegyem. Nézem a buszokat. Ú, legalább az egyik érinti a vasútállomást. A másikat. Azt, ahova érkeznem kellett volna, ha nem ver át a kaller. Sokkot kaptam. A menetidő az állomásig, írd és mond, 25 perc. Autóval úgy 3,5 perc, de legyen 5. Ennek okán ma megismertem a kerület minden istenverte bokrát, virágát és száraz rétjét. Már majdnem a ház előtt is jártam, de legalábbis a legközelebbi megállóban, de az autót mégse akartam az állomáson hagyni. Ez az aprócska trükk, több, mint egy teljes órát vert az utazásomra+ egy buszjegyet. 16:45 helyett, 18:00-ra már itthon is voltam.


De legalább megérkeztek a gyönyörű könyveim, bár kettőt még várok és a csodaszép pin up ruháim. Ha + egy órával fizettem értük, egye meg a fene. Megérte. 


Azért ez mégis csak egy kreatív blog, mutatok is valamit. Böngészgettem Ányi oldalát, de nem igazán leltem semmi utalást arra nézvést, hogy hord-e bármilyen ékszert. Szerettem volna adni neki valami apróságot a dobozkákért. A stílusát nagyjából ismerem, így a legegyszerűbb megoldást választottam. 

Ásvány bőr lariat

Viszonylag natúr színeket, semmi csicsa, de azért mégis különleges megoldást, bőrrel, mert az jól illik az egyszerűbb ruhákhoz is. Kunzit és indian achátból, meg egy kis kristályból alkottam egy lariatot. 

Kunzit indian agate

Tudjátok, amit lehet bújtatni, tekergetni. A fotón a bőr még nagyon kunkorodik, mert friss, nyers bőr, amit feltekerve tárolnak, de használat közben mindenképp fog puhulni és ha fellógatva tárolják, ki is egyenesedik.

Achát nyaklánc bőrrel

 A fotók csak sebtében készültek délelőtt, mert ugye rohannom kellett a vonathoz, előtte meg szakadt az eső. 

2 megjegyzés:

  1. Annyira joo iras (y)<3 ,habar neked nagyon necces lehetett abban a hosegben :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Editke :-). Valóban nem dobott fel a dolog. Annyiból szerencsém volt, hogy a tegapi egy pár fokkal hűvösebb volt, mint az előzők és kicsit mozgott a levegő. De a vonaton tényleg ott tartottam, hogy mugfulladok. Valami felújítás van, lezárva néhány vágány, így gondolom nem tud bemenni az állomásra minden vonat és a rövidebb úton, sima személlyel érkezőket kergetik át a gyorsra.

      Törlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).