2010. szeptember 17., péntek

Dilemma

        
      Amikor beleőrültem a tiszta létbe, még úgy gondoltam, nem eszik azt ilyen forrón. Nem fogtok ti engem ilyen könnyen megetetni. Tekintve, hogy nem vagyok én Rotschild báróné, sem Paris Hilton ( ez utóbbit köszönöm Uram :-)), csak nem fogom kördossziéba iktatni (kivágni a francba) a drága kencéimet, tisztítószereket. Rólam tudni kell, hogy ami tisztítószer a piacon fellelhető, az nálam biztos legalább 1x megfordult. Talán voltak olyan perverz vágyaim, hogy ha ezeket megveszem, hozzájuk sem kell nyúlnom, csak rá gondolok, és hipp-hopp minden tiszta lesz. Máig se értem miért,  de nem így lett. Ecet, meg szódabikarbóna? Haggyámá'. Azért csak bejött a karton 20 %-os ecet, a szódabikarbóna, a mosószóda, a mosódió stb. Egyszer csak azt vettem észre, hogy fogy az ecet és a többi, ellenben nem fogy a régi. Franc belé, még mindig nem takarított mosott magától ennyi péndzé'. Összeszedtem az egész kupacot, Apa, Anya, Bodri (nem a Kevin Kline-os mondat hagyta el a számat, így szólt: Apu, Anyu, Bodri, buzi vagyok :-)). Szóval, drága Mamikám és Anyukám, itt egy kazal cucc, válogassatok, használjátok egészséggel, mert én nem fogom. Idővel talán megtérítem őket is :-).
        De mi legyen a kencéimmel? Mert idővel rájöttem, ezeket sem fogom elhasználni. Illetve már majdnem, de amikor nyúltam felé, nem volt szivem rákenni az arcomra, fülemre,.f.....nem az nincs, oda nem :-). Végre kitombolta magát a bőröm, és kezdek nem úgy kinézni, mint egy nagyon rábaltázott tini. Nem reklamálnék, ha ráncom is annyi lett volna, mint egy tininek :-). A cicit popsit meg se említem :-). 
    Anya, kapsz krémet. Vagy a sminkcuccokat (persze csak a szinte újakat) a barátnőknek, vakolókanalat a kőművesnek.....és egyéb jó ötleteim voltak. De jött a kis angyali énem,- néha van, de többnyire nagyon elbújik- most tényleg adjam oda azoknak, akiket szeretek, amikor pontosan tudom, mi van benne? Éppen ezért nem kenem magamra. Jó, tudom, hogy ha odaadom, ha nem, úgyis ilyeneket kennek magukra, ezek meg legalább minőségi szemetek. Végül arra jutottam, hogy a krémeket talán elhasználom mondjuk a sarkamra. A luxusnő:-). Vágod, Vagheggivel  keni a repedt sarkait. Ugyan már, Paris Hilton, mi? Kitűnő minőségű galambos tusfürdőm meg klasszul hidratálja majd a kőpadlómat a felmosóvízben :-). A sminkes problémát egyszerűen lekezeltem. Ugye a hatóanyagok illetve káros anyagok megítélése attól is függ, hogy mennyi időt töltenek a bőrödön. Ergo, van-e ideje beszívódni, vagy sem. Ennek tükrében, meghívtam a lányomat, egy csajos fésülködőasztal válogatásra. És felajánlottam, hogy megkaphatja jó részét. Sok, már úgyis lejárt, vagy már Ádám és Éva sem emlékszik rá, mikor vettem. Mondhatnád, a büdös banyája a szemetet, főleg lejártan, odaadja egy kislánynak! Milyen anya az ilyen? Hát ilyen. Firnyákosan furmányos :-). AMit teljesen biztosan tudni lehet egy gyerekről:
1. minden csoda 3 napig tart. Vagyis, lehet, hogy aznap még 40x kikeni magát (amit pusztító sebességgel úgyis lemosok róla), de másnap már azt sem fogja tudni, hova tette őket.
2. Ha mégis tudja hova tette, akkor többnyire csak hurcolni fogja, vagy a babáit sminkeli, esetleg engem. A pusztító sebességű lemosás itt is érvényes.
3. Kétbalkezes. Mire elér a szobájáig, úgy 30x fogja elejteni, eltörni és ezeknek tetszőleges kombinációját. Kicsit söprögetek, de legalább aranyos anyuka voltam, aki mindent odaadott a kislányának. Persze azt már most letisztáztuk, hogy önállóskodás nincs, ami marad, az anyáé.
4. A doboza, tükrök stb. sokkal izgalmasabb, mint ami benne van. (Ennek megfelelően a szemhéjpúderek 80 %-ban, már nincs semmi, pedig azóta talán 1 hét telt el).
Néhányat azért még őrizgetek az asztal sarkán . Gondolom majd 1 év múlva fogom kidobni, vagy eljut anyukámhoz. Aki viszonylag ritkán pingálja magát, így nem hinném, hogy halálos dózist kapna :-). 
Jó jó, de azért mégsem vagyok a természet tarisznyás gyermeke, Nyull (Nell) a remetelány. És piszok hiú is vagyok, és szeretem, ha vannak szinek az arcomon, de legalábbis a szemem körül. (és most ajánlom, senki ne javasolja, hogy vágassam pofán magam azurammal, oszt lesz szín a szemem körül, és tuti semmi káros anyag sem lesz benne :-). 
      Van az a nagy kétbetűs drogéria. Na jó, ha nehéz, a DM. Azt én eléggé kedvelem. És mostanra az Alverde nevű, jórészt növényi és bioalapanyagokból álló termékek sminkes részlege is elérte a normál választék szintjét. Azért mondom, hogy jórészt jó alapanyagok, mert sajnos nem minden. Sokban benne van, aminek nem kéne. A smink egy kínos téma, mert ilyen szineket nem lehet növényi szinezékekkel előállítani. De legalább viszonylag baráti alapokat használ. Nyilván nem annyira harsány, és őrülten tartós, mint a hagyományos trotillal lerobbantható festékek, de határozottan jók. Amit próbáltam: a porpúder. Én utálok halotti maszkot festeni magamra, így sosem használok alapozót, vagy hasonlót. Így tökéletesen megfelel egy áttetsző porpúder, ami csökkenti a csillogást, de nem festi malacrózsaszínre a bőrömet, vagy kínai sárgára. A szemhéjpúderek már többféle kivitelben léteznek, nagyon szép kombinációkkal. Tényleg szép. Azt hiszem egy szemhéj alapozót azért még fogok szerezni, hogy tovább fentmaradjon a pingálmány. Pirosítót nem használok, mert mindig úgy érzem magam tőle, mint egy bohóc. A szempillaspirál is elég jó, bár inkább más típusút kellett volna választanom. Azt meg úgyis tudjuk, hogy a reklámokban a csajnak semmi köze a reklámozott termékhez, a 3D műszempillához viszont annál több. Szájfényt inkább keverek, több receptet is meg fogok osztani. Egyik szájfény sem tart szerintem 10 percnél tovább, így legalább nem kőolajat, meg ki tudja mit nyalogatok le a számról. Jobb esetben más ;-). Van még egy folyékony korrektorom, lehet, a büdös életben nem használom többet, de amíg a tini korszakom igen aktív volt, nem ártott némi csalás, hogy ne rémisszem el az embereket. Bár a photoshop erre a célra sokkal alkalmasabb lett volna :-). 
      Lényeg a lényeg, segít, ha nem akarsz kőolajat magadra kenni és az orrodat is tisztítsa :-). Ja, nem. Mindenesetre nem nagyon terheli meg a pénztárcádat, ugyanis a hagyományos, közepesen jó nevű sminkcuccokkal szemben fele, harmad áron kapható. Ez jó hír, nem?

8 megjegyzés:

  1. Kívánom,hogy örökké tartson ez a lekesedésed!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, rajta leszek :-). Amekkora elánnal belevetettem magam, lehet az alapanyagaim is kitartanak addig :-) . Már örökké. Tényleg roppant szórakoztató játék :-)

    VálaszTörlés
  3. Sok sikert hozzá!Kiváncsi vagyok a receptekre.

    VálaszTörlés
  4. a tisztítőszerekkel úgy vagyok, mint Te, nálam sem takarítanak maguktól ellenben tele velük a szekrény:( és többnyire én is ecetet és vizet használok:/
    sminkelni mióta megvannak a srácaim csak sátoros napokon szoktam, így a halálos dózis talán rám nem vonatkozik:o) de majd megvizsgálom ezt a cuccot a dm-ben ha megyek, köszi;o)

    VálaszTörlés
  5. Örülök az elhatározásodnak.
    Igaz engem nem igazán fenyegetnek ezek a dolgok,mert a lányaimmal együtt inkább az adott természetes született szépség hívei vagyunk.
    Én nem a krémeket sajnáltam volna kidobni,hanem a dobozaikat,mert kiválló gomb tartónak szinte mind:))))
    Na meg a kevert házi krémeket is igen jól lehet bennük tartani és elég,ha te tudod,hogy egészséges házi kencékkel vannak tele:)))))
    További jó kevergetést kicsiny boszi konyhádban:)))))

    VálaszTörlés
  6. Na de jól elszállt az egész:-@.
    Veronika: jönnek a receptek is:-)
    Timi: ha másért nem, az ára miatt érdemes megnézni az Alverdét.

    Klári: Nem gondolod, hogy kidobtam a dobozokat?:-) Minden szart őrzök. Egyébként nekem is abban vannak a gombok (elmebeteg módon színek szerint szétválogatva :-)). Még a golyós deo, meg a hintőpor flakonját is szétbeleztem. És most sajnálom a srácok által leamortizált vagy 20 db szájápoló tokját. Jól meg tudtam volna tölteni mindenfélével.

    VálaszTörlés
  7. Jaj, annyira egészséges és szimpatikus a hozzáállásod, a fanatizmusmentességre gondolok, meg a az alternatív mego9ldásokra a kukapozitív dolgok terén... én pont így voltam ezzel, és pont ezt gondoltam, hogy nanehogymár aranyárban vegyek krémet magamnak, mert az nem mérgez, naneee... azóta én is kevertem már egy krémet. És a tusfürdőkkel én is felmosok, a testápolókkal a bőrtáskákat és cipőket ápolom, satöbbi, és én is a sarkamra kenem valamelyik drágább arckrémemet :-P hát majdcsak elfogy. A többi jobbat meg elajándékoztam a kevésbé elszánt/makacsul kőolajhívő/időhiánnyal küszködő nőrokonaimnak. Aztán beszedem az üres tégelyeket, és karácsonra úgyis mindenki személyre szabott házikrémet kap, ha teccik, ha nem. :-) Olcsó és mégis gigantikus ajándék :-D

    VálaszTörlés
  8. Egy rugóra jár az agyunk :-). Alapvetően a végletek embere vagyok, de ilyen témákban próbálom megtalálni az arany középutat.
    Kozmetikumot a sminken kívül asszem nem veszek többet. Ahogy tisztítószert se nagyon. Még egy fél üveg Domestost eltettem rosszabb időkre, hátha kell alapon, és még van egy kis mosóporom is.
    Tegnap őrületbe kergettem a patikust, mondtam neki Cetaceumot vagy Cetylis Palmitat-ot és kaolint szeretnék. Szerintem civil még sosem kért ilyet tőlük :-).
    Most vateráztam jó kis tégelyeket a karácsonyi ajándékokhoz pár forintért :-). Bár a múlkori 200 ft-os Terebess féle üvegemre 800 ft-ért adnak dugót :-).

    Na, a testápolók még a polcon vannak, de csak porfogók. Szóval azt mondod, jó feszes hátsója lesz a cipőmnek tőle? Ez nem jutott eszembe :-). De kipróbálom.

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).