2014. szeptember 8., hétfő

Mert kell egy golgotavirág


          De még előtte…Első ténykedésem kellett legyen, hogy lecserélem

a borzalmas giccspillangós hátteret. De olyan régen jártam itt, hogy momentán az is örömmel tölt el, ha be tudok lépni a saját nevemen. Oké, mivel írok, ezt az akadályt feltehetőleg leküzdöttem. De még mindig itt van ez a nyomorult szárnyas. Rémlik valami HTML, vagy mifene.
            Valamiért a webdesign-t nem tudom magaménak érezni. Már a fontosságának eszményét sem. Nem tudom azonosítani egy tapétázással pl. Hiába na, sok a föld jegyem. Vigasztal, hogy az internet teljes tartalma elfér 2.412.789.267.567.987 db dvd-n. Itt talán elveszik az én béna hátterem is. Igaz, ha a pornót leszámítjuk, akkor 4 lemeznek elégnek kell lennie. Ez lesz a szűk keresztmetszet, már látom. Affene.
       Következő gyenge pontom a fotózás. De azért igyekezni fogok, ígérem. Remélem sikerül 2 kattintással elfogadható fényképeket készítenem. Ebben már az utómunkálatoknak is benne kell lenni. Eddig terjed a türelmem a témában. De az is lehet, hogy a megfelelő eszközökkel életveszélyesen korrumpálom a megfelelő személyt, aki érez ehhez elhivatottságot.  Frankó. Pille lecserélve. Ez sem sokkal jobb, de jelenleg ez a tőlem elvárható maximum. Egyszer, mondom egyszer, ígérem, saját képemre formálom. Emő segíttttccsé'! Addig pedig megelégszem annyival, ha határeset.

Szóval golgotavirág.


Amikor megláttam ezt a mintát, tudtam, hogy kell. Mindegyikre ezt fogom mondani. Nagyon szeretem ezt a virágot élőben is. A színeit, az egyszerűségét. A gyöngyök összeválogatása kb. két hetembe és sok kilométerembe került. Olyan megnevezések vannak benne, mint chartreuse. De ezek kombinálva egyéb varázsszavakkal, mint perwinkle és hasonlók. Nagy nehezen a saját fejem után menve összeszedtem, ami kellett. Kicsiny voltához képest vagy 10-15 féle cucc van benne.
Elkezdtem a fűzést. A tervezője (Laura McCabe) feltehetőleg mazochista. De könnyen lehet, hogy szimplán csak nincs jó megoldás. Nem jöttem rá, hogy először miért a biszbaszokat porzót kell rátenni. Mert ahogy ezek rákerültek, 200 újabb lehetőség teremtődött a fűzőszálnak a beakadásra. Mert Murphy legigazabb törvénye a következő: ami beakadhat, az be is akad. Valamiért, amikor ezen nézetemet férfi közösségben kifejtettem, valahogy nem rezgett együtt az agyunk az értelmezés kapcsán…
Amit a fűzőszál állatról tudni kell
A fűzőszál egy makacs madár. Csak akkor repül, ha kivágom a francba. Ez alap. Több fajtája és színe létezik. A legmakacsabb a damil. Ő különösen furfangos. Átlátszósága révén jól megbújik mindenhol és különlegesen bárányosra tud összegöndörödni. Mióta tudom, hogy elöregszik, és eltörhet, kitiltottam a házból. Az unokámnak fűzök. Nehogymár’…
A „cérna” színekben bővelkedő egyed. Viszonylag könnyen kezelhető, bár a hosszabb példányok igen makrancosak.
Végül nagy kedvencem, a fireline. Hosszú élettartamáért  és masszív testfelépítéséért cserébe csúnyán fizetünk. És főleg sokat. Feltehetőleg frontérzékeny jószág, mert néha kezesbárány, néha pedig egy megátalkodott dög. Ez különösen akkor jellemző rá, ha engedjük csoportba verődni, vagyis dupla szállal használjuk.
De térjünk vissza a beakadásra. Vizuális típusúak előnyben. Képzeld el, hogy ülök az asztalomnál. Előttem a minta, kismillió gyöngy. Start. Passióvirág, biszbaszok fent vannak. Minden szem gyöngynél egyesével akadnak bele a zsinórba, avagy fordítva. Ha nagy nehezen megpróbálod lefogni őket, biztos lehetsz benne, hogy beakad a szál a mintaív csücskébe. Odébb teszed. Majd az asztalon található minden egyes eszközbe. Ollótól a fogóig. Eltávolít. Következő a gyöngyfűző alátét sarka. Ezen a ponton már kezd fogyni a türelem. Ami mégis megkoronázza az egész műveletet, az…..övbújtató a farmeren. Nem hittem el, hogy ilyen van. Van. De még itt se adtam fel. Azé’is. Ugyanis a fűzőszál madárnál csak én vagyok makacsabb….madár. Így sikerült. Bevallom, nekem jobban tetszik, mint az eredeti.



Megállapítást nyert (természetesen általam), hogy a gyöngy fotózhatatlan. Egyszerűen lehetetlen visszaadni azt a csillogást, azt a sejtelmességet, amiket élőben látni. Sajnálom, hogy nem látszik, hogyan csillan át a közepén a legcsillogósabb Swarovski rivoli. Pedig annyira szép.

5 megjegyzés:

  1. Hú, ez tényleg gyönyörű lett, még akkor is, ha a monitoron nem jön át a gyöngyök szépsége. De mivel nekem is van itthon egy kazalra való, el tudom képzelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a bánatom az összessel. Van még vagy 3 a sifonérban, amit még nem tudtam értékelhetően lefotózni. Pedig annyira gyönyörűek.

      Törlés
  2. :-DDDDDDDDD
    Hát maga????Örülök!
    Most segíccség vagy nem?Ugyanis át van húzva :-O
    Igen, vizuális típus vagyok,de mikor a repülő bárányosra összeizélődött damilt olvastam,a könnyeimen át alig láttam....viszont a fotózhatatlan golgota virágod meseszép,úgy gondolom megérte a sok b@szakodást és igazán Hozzád illő!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Segíccség, hát :-)

      Köszönöm szíípen. Amikor csinálom, mindig megállapítom, hogy soha többet. Aztán elmúlik. Olyan ez, mint a szülés. Gyorsan elfelejted, milyen rohadt nehéz volt :-D

      Törlés
  3. Fú, nagyon szép, ügyes vagy :)
    Minden szavaddal egyetértek, amit írtál a fűzőszálról és a kilógó izékkel rendelkező, megfűzendő objektumról, nekem is ezek a tapasztalataim... Csak nem tudom ilyen jól megfogalmazni :))))

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).