2015. február 9., hétfő

Hello Ford, itt Maunika...


…megint bírok járni.

Pontosabban már majdnem bírok járni. Bár nem egészen abban a kontextusban értem, ahogyan kedves Monica.

Én sosem vagyok beteg. Megismétlem. SOSEM. Vagy ha mégis, akkor mintegy 10 másodpercig, aztán mehet minden tovább. Erre jön ez a gyilkos kór, ez az izé, ez a sertésbékakígyótrexinfluenza gyk. NEM infulenza és lever a lábamról. Úgy indít, hogy kinyilatkoztatja: legyél lázas. Aztán fulladj meg. Vagy ilyesmi. Első nap még majdnem vicces is volt. Jé, lázas vagyok. De én sose vagyok lázas! Én profi vagyok. Nem ám úgy, mint a sok béna, hogy elkezdi rázni a hideg, aztán fél óra múlva jó lázas, gyógyszer, majd lemegy, NEM. Ez nekem nem jó. Délben elkezd rázni a hideg, majd délután 4-re kicsit lázas leszek. Aki sosem lázas, annak a 38,2 már-már halálos. Itt következik a gyógyszeres beavatkozás. Fél óra alatt láz le. Majd egy óra múlva újra hidegrázás, ami ismét 4-5 óráig tart, mire eljutok egy gyengécske 38-ig. Közben persze nem tudsz felkelni, mert úgy nézel ki és úgy is érzed magad, mint amikor a hülye rajzfilmmacska a hűtőkamrában reked, és legalább a fogsorodat próbálod óvni, mert még az ükunokád is fizeti, ha pótolni kell. Szerdán, még lábon kihordtam, elintéztem ezer ügyet. Hülye ötlet volt. Csütörtökön, pénteken, fekszik-alszik-álmodik-vacog. Péntek este, gondoltam lenyomok egy Caminot a nappaliban. Hoppáré. Nem bírok felkelni, csípőbe, lábakba sugárzó lumbágó. Én hülye. 2 napig feküdtem 60 párnán, mint Borsószem királykislány, a hátamon. Fene az úri passzióimat, hogy nem gondoltam a lumbágóra és ilyen veszett módon ragaszkodtam olyan csipp-csupp dolgokhoz, mint a lélegzetvétel, ami csak ebben a testhelyzetben volt lehetséges, tekintve, hogy úgy köhögtem, mint aki 3 éves kora óta Fecskét szív.


Újratervezés. Sajnálatosan nem tudott érvényesülni az és/vagy összefüggés, maradt a vagy-vagy. Vagy kapok levegőt, vagy nem nyilall a derekam. Ó, én balga. Akad itt ÉS összefüggés is. Lumbágó ÉS köhögés. Nem mertem azon élcelődni, hogy ezt az egészet már csak egy friss, hasi műtéti seb tudná méltóképpen megkoronázni. Akkor méltán kerülnék fel a szánalmas.hu-ra. Fene tudja, a szavak ereje ilyenkor sokkal erősebb, mintha azt mondanám, ide a Lottó 5-öst.  Szóval szombat. Hónom alá vágtam a kicsi macisomat (meleg, puha pléd), kivonszoltam a hátsómat a kanapéra, lefeküdtem valami olyan testhelyzetbe, mint ahogyan a hülye krimikben a magasból kizuhanó áldozatok padlót fognak, (észrevettétek már, hogy az egyik lábuk térdben mindig behajlik és kicsavarodik?) és valami kómás félálomban töltöttem a napot. Ebben közrejátszhatott a nagyfokú oxigénhiány is, valamint a tény, hogy a kutyusok – egyem a kis szívüket - , mindhárman úgy gondolták, hogy ők terápiás jelleggel odabújnak. Ami tekintettel a kanapé, az én és a kutyák méretei közötti aránytalanságra….szóval nagyon be tud szűkülni az amúgy sem bőséges tüdőkapacitás, ha egy 45 kilós kutya fekszik rajtad, + 25, +30 itt-ott. Olyannyira, hogy a távirányítóért se nagyon bírtam elmászni, így kénytelen voltam az összes idióta könyvtáros részt megnézni. Hello, a könyvtáros vagyok. Hö, nekem meg kötőtűm van és nem félek használni, bár most azt sem érem el.

Aztán bekövetkezett a mélypont. A takonykór elérte azt a legundorítóbb szakaszát, amikor egész nap orrot fújsz, mintegy 3 másodpercig kapsz levegőt, oszd be ügyesen, ritka pillanat, majd újra elzáródik az összes légutad, mintha ez valami reflex lenne, egy életmentő teszt, pl. mely testnyílásodat tudod vészhelyzet esetén oxigén felvételére ösztönözni. Túlélés a nappaliban kezdőknek. Szóval nem elég, hogy elzáródik, de az ismételt orrfújással semmit sem érsz el, csak úgy sípolsz, mint amikor az oviban az orrodba dugtál egy pötyit. Mindeközben a huszadik orrspray reklámot nézed és irigyled azt a béna lúzert is, aki előadja, hogy ettől aztán kap levegőt, mert pontosan tudod, hogy már nem nyúlhatsz orrspray-hez, különben éjszakára felszívódik az orrnyálkahártyád az agyadba és akkor nagyon megszívod. Szó szerint.
Hála a Magasságosnak, elérkezett a vasárnap reggel. Miss Nyomorék felkel, kivonszolja magát a kanapéra, láz levonult végre. Ideje volt, a lázcsillapító fogyasztásom felülmúlta a 20 éves átlagomat. Konkrétan egy levél Advil kurvadurvafortehulksuperman-nek vertem a seggére 4 nap alatt. Megjegyzem, a lumbágómnak mit sem használt a fájdalomcsillapító. Egyéb pszichedelikus anyaggal meg nem rendelkezem. Akkor most vizualizálj! Én, a kanapé, a macisom, lábak felpolcolva, kötés az ölemben, a 3 személyes kanapé megközelíthetetlen a papír zsebkendő halmoktól, kutyáktól, vizes kulacstól, a tévében mindenfélét nyomoznak, miközben én adom az alapzajt, hol vonyítok a derekam miatt, hol sípolva orrot fújok, mintha lenyeltem volna egy rózsaszín gumimalacot.

Hát’ nem csoda, hogy még élek?


7 megjegyzés:

  1. Isteni szerencse! :-)
    Jobbulgassál, gyógyulgassál és írjál sűrűbben blogot, hogy legyen mit olvasnom! :-)
    Bocsi, de én röhögök! :-)
    A citrom kór kapcsán idén megtagadtam az engedelmességet (és az infulenzia elleni oltást) ezért aztán idén nem is leszek beteg ! ;-) Eldöntöttem! ...nem vagyok én luuuuzeeeer! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dórika, ezen már én is csak röhögni tudtam a végén, meg sűrűn szentségelni. És most esik a hó. Nem merek következtetéseket levonni, hogy melyik végtagom elvesztésével jár majd. De legalább fogyhatok másnapra 20 kilót :-D

      Törlés
  2. Én mióta kötelezővé tették a mindenféle kötelezően beadandó oltást úgy eldugtam az oltós könyvecskét, hogy még véletlen se találjam meg. A KÓR.-t meg majd elkapom jövő héten a kórházban, Mer' eddig elkerült az invelenzia :-D
    Köszi a leírást, jót röhögtem, pedig nem vicces, csak az ember lyánya manapság már kínjában is röhigcsél:-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Influenza elleni oltást soha. Ez elvi kérdés. A gyerekek a kötelezőket megkapják, ha olyan helyre utaznék, ahová célszerű védettséggel menni, azt is beadatnám. De egy influenzát tudjak már legyűrni.

      Törlés
    2. Nálam is az, de anno amikor kioperálták a komplett immunrendszerem (fene se tudja méé) kötelezővé tettek mindenféle oltást, akkoriban még ingyé, most fizetős én meg nem vagyok olajmágnás :-D
      Utazni meg csak a járda szigetekre, vagy Maradra , oda meg nem kell :-D

      Törlés
  3. A nők mindent kibírnak, itt az élő példa , még akkor is ha kurvaszarul vannak.
    Örülök, hogy meggyógyultál!♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Tudod, hogy agyon se lehet verni :-). Annyit gondolok rád.

      Törlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).