2016. december 20., kedd

Barátnős kihívás

 Ezt a kérést nem volt egyszerű teljesíteni.

holdkő

Régebben fűztem egy achát nyakláncot. Olyat szeretett volna a delikvens, csak halvány lilában. Barátnők, ha találkoznak J. Az ametiszt jutott először eszembe, de ami nekem van, a legkevésbé sem mondható világosnak. Viszont a valódi, természetes, halvány ametiszt ilyen mennyiségben és méretben, egy szekérderéknyi arany. 

tekla nyaklánc

Így az üveg teklában maradtam magammal, de csempésztem bele némi ásványt. Ezúttal ezüst kiegészítőket választottam, szerettem volna megőrizni az ékszer hideg fényét, így fehér jade és opalit lett a díszítés. 

ametiszt

A végére azért biggyesztettem egy pici ametisztet is, mert ilyen piciben épp volt halvány. A fotókon az opalit kékes fényű, de a valóságban éppen passzol bele. A karkötő mázli volt. Pusztán a véletlennek köszönhető, hogy kaptam pontosan olyan lila kásagyöngyöt.

Burberry

 Kicsit játszottam a matt és fényes felületekkel, ez lett belőle. Most először próbáltam ki Gordon Évi gyönggyel kombinált csövecskéjét gyöngykupak helyett, de azt hiszem, ez a legjobb megoldás. Csak a mérete korlátoz picit. Ellenben a fém anyagában színezett, így nem fog kopni a borítása és ez a heppem. 

lila tekla

Mivel mégis csak karácsony, készült egy pici angyalka is, táskán, kulcson, vagy akár kabát zipzáron is aranyos.

A másik kérés még kacifántosabb volt. Legyen szellőrózsa lánc és füli, de barna és narancs árnyalatban. A közepe 8 mm-es gyöngy, amiből elég szegényes a választék.

achát ékszer

 A szép narancs végképp nem tartozik ide. Ez a minta speciális gyöngyöt igényel, a malac nózija után kapta a piggy nevet, aminek megint csak korlátozott a színkészlete. A sötét bronzosban biztos voltam. A narancsa vagy kukás narancssárga, vagy egyéb nem szép narancs. 

piggy bead

Végül eszembe jutott az o-beadbogyós láncom, amiben tutira narancs achátot használtam, de a méretben nem voltam biztos. És stimmelt. Kiválogattam belőle a legnarancsosabb gyöngyöket.

orange agate

Igazi fotózhatatlan darab. Ha süt a nap az a baj, ha nem süt, akkor meg az. Mindenhol csillog, a narancs pirosnak látszik, pedig nagyon nem az. Kellett még egy angyalka.

achát angyalka


Az időjárás istenei még épp velem voltak, így tudtam készíteni pár normális képet. Ez a mostani fújszürke időről már nem mondható el. 

4 megjegyzés:

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).