2010. február 11., csütörtök

Éljen a vidééééék, yeeeeahow! :-)

      Na jó, ma nem sporttal foglak untatni benneteket. Ezúttal pótolom a hétvégés, hóesős firkálmányt. Ez nem a mostani, hanem az nem tommikori bazinagyhóesős hétvége. Azt már említettem, hogy Hogy székes fővárosunk utolsó utcájában lakunk. De annyira, hogy az utca végén van a Budapest tábla. Ez igen közel áll az én vidéki lelkemhez, mert alapvetően ott töltöttem megboldogult lánykoromat :-). A hóesés mindig remek alkalom, egy kis tréfálkozásra. előbújnak a szomszédok, akiket csoda, hogy még felismerünk, olyan régen láttunk. Mielőtt belepett minket a hó. Szóval, kinéztem, hú, 30 cm-s hú, irányuljunk lapátolni. El is kezdtem, majd megjelent a pasi, először kényelmesen szívott egy kis nikotinnal és egyéb káros anyaggal szennyezett friss levegőt, majd felajánlotta, hogy folytatja. Láttam a fején, hogy nem gondolja ám annyira komolyan a dolgot :-). De egyébként se akartam átadni neki ezt a menyi  örömöt. "Életem, ez itt a hólapátos edzőterem, és éppen edzésem van, ha nem látnád". A szomszéd srác, már az utcát lapátolta. Na, az én uram is kezdte magát kényelmetlenül érezni, amiért csak ácsorog, fogott egy lapátot, és szintén utcatakarítási célzattal, nekiugrott a manővernek. Mondom:- srácok, ha ezt az utca végéig megcsináljátok, megkapjátok az kerület polgárai érdemrendet." Egyébiránt az utcánk, úgy 800-1000 m hosszú. Közben jókat vihogtunk, a pasik heccelték egymást, már 3 család idétlenkedett, muszáj  volt nyúlangyalt is csinálnom, pedig én nem is pálinkáztam. :-). Ebből ugye logikusan következik, hogy a szomszédasszony előkerült egy demizson házi körtepálesszel.  Hű, srácok, ezt lecsavarjátok, nem csak lelapátoljátok az utcát, de még fel is mostok :-). Na erre azért nem került sor. Jó kis nap volt. Fiam este meg is jegyezte, hogy " anya, ez annyira jó nap volt, jobb, mint a karácsony!". Pedig a java még hátravolt. Következett az éjszakai hóemberépítés. Nappal mindenki tud. De annak valami különös bája van, amikor éjjel hull  a hó, és együtt a család hópacákot épít.


Íme, ez a snájdig úriember, a mi hópasink, bár azóta kicsit eluralkodott rajta a fejetlenség, ugyanis elolvadt a feje :-). Ami az öltözékét illeti, szén híján kólás kupakok a gombjai és a szemei :-).


T. Amundsen Bence, aki jégkunyhóban akarja átvészelni napot, de lehet, hogy csak a hugát akarta elásni.


Kicsit ziláltan :-)


A lapátolás ugye női munka :-). A másik szomszéd srác elmésen meg is kérdezte azuramat, hogy vettünk-e már piros hólapátot. Ő is azért vett piros fűnyírót, hogy passzoljon az asszonykához :-)



Nem, anya, az oregánós kesztyű nem jó, mert nem lehet benne hógolyót gyúrni. Kölcsönadod a tiédet? Persze kicsim, különben sosem fogsz rendesen megfázni :-)


És ha már buli, abból nem maradhat ki Őladysége sem. Főúri testtartás, ahogy az egy brit főnemeshez illik. Egyébként az eredeti neve , - kapaszkodjatok meg: Felicia of Queenland. Magyarul Zsófi :-)

2 megjegyzés:

  1. Csabi ébresztett vasárnap hajnali hétkor, ment ki havat lapátolni. Az ő jutalma egy nagy adag frissen sült muffin volt :))) Veletek ellentétben nálunk ez férfimunka.
    Nagyon szépek a gyerkőceid!
    Kutyusotokat mutattam Csabinak, nézett nagyokat, nem értette hogy került hozzátok a mi kutyusunk :))))

    VálaszTörlés
  2. Ugyanilyen vénasszonyotok van? :-)))

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).