2015. november 2., hétfő

Ahová lépek, gyöngy terem

Azt vallom, hogy alkotni csak jó eszközökkel, jó alapanyaggal lehet, sőt nem is érdemes mással. De mennyivel szívderítőbb, ha nem csak jó, hanem szép is. Pár éve már csináltam kötésjelölőket. Nagyon szeretem ezeket az apró szépségeket. Egészen más érzés ilyen kis csecsebecsékkel dolgozni, mint mondjuk egy befőttesgumit, vagy cérnahurkot akasztani a tűre. De úrinőnek ugye születni kell, Swarovskival kötünk J


Az úgy volt, hogy rockycipő kellett Lillának. Bementünk a Taylorba. Mit ad Isten, teli van minden Swarovskival. Mit tehetek én arról, hogy bármerre megyek, mindenhol gyöngyökbe botlom? Valami furcsa véletlen folytán, éppen öt pillangót vettem. Tényleg nem volt szándékos. De így egyértelmű volt, hogy kötésjelölők akarnak lenni.


Általában 5 darabot teszek egy szettbe, és legtöbbször az egyik eltér a többitől. Azon megfontolásból, hogy ha több dolgot kell jelölni, akkor pl. körkötésnél meg lehessen különböztetni, hogy melyik a kör kezdőpontja, és mi az, ami egyéb jelölő. Ez a modell 5-ös tűméretig jó. Biztonsági hurkot kapott, mert egy finom, vékony szerelőpálcára fűztem, így tuti nem hajlik ki. És szebben is mutat. 2 méretben szokott készülni, vagy akár háromban is, a kötőtű vastagságának megfelelően. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyom szépek. köss csodákat vele. (Én horgoláspárti lettem.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Én is szeretek horgolni is, bár kötni jobban. Mindjárt jön a következő kutyapulcsi, ezúttal Bellának :-)

      Törlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).