2017. november 7., kedd

Gladys, avagy vintage roses


Nem titok, hogy szeretem a vintage, vagyis nyanyás hangulatot 😊. Hívjuk inkább kopottas romatikának. Mi más kellene ehhez, mint pöttyök, csíkok, rózsák és csipke?
Régi vágyam volt ez a minta, de valahogy mindig elmaradt. Kirna fizetős mintája egyébként.

bead crochet

Persze szokás szerint alakítottam rajta. Hosszabbra vettem élből, mert elég rövidke volt.
A láncról sokat nem tudok írni, viszonylag rövid idő alatt összeálltak a fejemben a színek, felfűztem, meghorgoltam, kész. 

gyöngyhorgolás

Nagyon kellemes, színterápiás darab, jól esett vele dolgozni. Picit izgultam, hogy stimmeljen a kalkulációm a hosszát illetően, mert ezt nem lehet csak úgy megtoldani, és elvenni sem belőle, különben csálé lesz. 

Gyöngyhorgolt lánc

De ügyesen rajzolgattam, pont jó lett. 
44-45 cm. Igyekeztem különböző fényviszonyok mellett fotózni a színe miatt.

Vintage necklace

Viszont haragszom a Miyuki gyárra. Eddig mindenki úgy gondolta, a két japán közül, a Tohoban van több hibás. Bár bevallom, horgolni sokkal jobban szeretek Tohoval. Nem rég, a Miyuki kihozott néhány új színt. Ami egyfelől jó, mert hiánypótló színeket csinált. Nem alap színek, hanem finom árnyalatok, mint ez a halvány lazac, ami a nyaklánc alapja, vagy a benne lévő halványabb narancs, de a Labyrinth farmerkékje is új.

De…az új gyöngyök, szemmel láthatóan vékonyabbak, mint a régebbi Miyukik. Rengeteg benne a hibás darab, szerintem kisebb a lyuk is benne, amit a fűzésnél nem fogunk szeretni, ha többször kell átpasszírozni rajta a tűt, mindemellett, úgy 3-4x annyiba kerül, mint a régebbi ilyen típusú gyöngy. Ezt az árat megbocsátom egy galvanizált fémbevonatos gyöngynek, de egy sima opaknak azért elég erős. Szerintem. 

1 megjegyzés:

  1. Egyetértek, hogy túlzás érte ennyit kérni, még ha különleges szín, pláne, hogy gyatrább minőség...

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).