2017. november 23., csütörtök

Lifjord

Ez a nyaklánc egy picit más, mint az eddigi horgolásaim, de régi tervem volt ő is.

Norvég mintás nyaklánc

Olyan ikeás, skandinávos érzete van. A színe, a mintája, a hangulata, olyan, mint egy kopott, norvég stafírungos láda.

Gyöngyhorgolás

Szeretek mindent, ami skandináv, kivéve az időjárásukat. Imádom a lazacot, a lakberendezésüket, a bukkant krimijeiket könyvben és filmen, az életstílusukat, a tájaikat és hogy velem ellentétben képesek napfény nélkül is életben maradni.

Bead crochet harness

A végső lökést, hogy ezt a láncot meghorgoljam, egy skandináv sorozat, a felmentő ítélet adta. Az valami csoda vidék. Ha néhány ezer kilométerrel délebbre lenne, simán élnék ott. 

Norvég nyaklánc

A film a szokásosan lassú, szürke, beteg történet. Bár bevallom, nekem már kezdett egy brazil szappanoperára hasonlítani, csak kevesebb sminkkel és celsiusszal. És persze egyetlen Jose Armando és Maria Luisa sem volt benne, ami igen sajnálatos. A végén az összes szereplőt utáltam.

Norvég nyaklánc

De a milliő mégis annyira hatott, hogy meg kellett horgolnom ezt a láncot. Tipikus norvég mintás pulcsi minta, hideg színek. Ez a 2. verzió, az első nem tetszett. Picit váratott magára a befejezés mert elfogyott az alapszínem ami nem csoda, mert jó sokat felzabált. 

Gyöngyhorgolás

Annak ellenére, hogy ezüst minta van benne, valamiért mégis ezt az antik kapcsot éreztem inkább hozzá illőnek. A hossza 46 cm, de ezen tudok változtatni, a kapocs egyik felét még nem ragasztottam a helyére, +/- változtatható.

Várja skandinávrajongó gazdáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).