2009. december 21., hétfő

Hószünet....

..........miatt elmaradt a banyazsúr. Az úgy vót, hogy összeülünk a "kislányokkal" egy kis karácsonyi hepajozásra. Beszélgetünk, átadjuk az ajándékokat, és nagyban örömködünk egymásnak. Már a szervezésnél is akadt némi fennforgás, de levajaztuk. Már azuramba  reggel beletöltöttem 2 homeopátiás nyugtatót, hogy túlélje a gyerekfelügyelést. Éppen egy szál ciciben rohangásztam, és próbáltam kikódolni a szekrényemből valami göncöt-bár megtárgyaltuk - én meg én-, hogy bakancshoz fogok öltözni, mint egyetlen használható lábbeli ebben a zimában, amikor látom Katám keresett, és postagalambot is küldött, miszerint hóakadály miatt elmarad a bandzájozás. Na fene. Most mehetek korizni-mer azuram kitalálta, hogy ez az egyetlen módszer, amivel épésszel kibírja a délutánt, ha jégre teszi a srácokat. Egyébként szeretek korizni, de most sokkal inkább egy forró melange-ra vágytam, minthogy kidugjam az orromat a hidegbe.
De ugye, amit anya megígér-akár jó, akár rossz,- azt be is tartja. Úgyhogy felvettem a tundrabugyimat, és a sugárbiztos térdzoknimat és irány a pálya. Odaér, cipő le, kori fel, néni mondja, nézzük meg a jeget, hogy megfelel-e. Uram megnéz, kérdi a nénit, bácsit, mennyit engednek a jegy árának a feléből, mert ez szar. Bácsi ingyé beenged. Na, kb. ennyit is ért a dolog. Az éjszakai -17 fok, meg a szélvihar nem kimondottan tett jót a jégnek. Lyukak, buckák, törések. Már az első 5 percben éreztem, ez csak arra alkalmas, hogy jó összetörjem magam rajta. Így nem is volt terhes, hogy a lányom kezét fogva csak totyogtam. Aztán persze a fiam belekergetett egy versenybe, ahogy azt szeretem ész nélkül, lobogó fülekkel. Zakóztam is akkorát, mint a télikabát. Szerintem Letenyénél még érezték a rengést, de legalábbis a West End alapjaiban rogyott meg. Azért a srácok élvezték, és ez  a lényeg. Csak 3 lábujjamat vesztettem el fagyásos sérüléssel, de megérte :-). Na jó, ez nem igaz, de majdnem.
    Ja, igen. És ezeket nem kaptátok meg "ronda banyák". Akarom mondani drága barátnőim :-). De ami késik......Erikám a te Jézuskád postásegyenruhát húzott, remélem tartja a határidőt, amit a néni ígért.

7 megjegyzés:

  1. Bekukkantottam,és jót kacagtam. Imádlak,köszönöm. Ez nagyon kellett,mert elég pocsék napom volt.
    Bocsi,remélem a fagysérülések már rendbejöttek. Irigykedem,már kivülről is szépek a csomagok.

    VálaszTörlés
  2. Szokás szerint szenzációs a story !
    Az ajándékok pedig guszták így kivülről !
    Majd a 2 ünnep között azért hátha meglátom valamelyiket belülről is.

    VálaszTörlés
  3. Veronika tök jó, hogy mindig sikerül kicsit megvidámítanom a napodat. Már ezért megéri írni :-)
    Majd ha meglátod belülről is :-). Nem akarok fellengzős lenni, de igazán jól sikerültek, azt hiszem.

    VálaszTörlés
  4. Én is szeretlek ám nagyon ... olvasni is nagyon, meg mindig szépeket is látok:o)A koriért pedig - fagyás ide meg oda - nagyon irigyellek. Nálunk itt a közelben nincs lehetőség. Igaz, még soha nem is jégkoriztam, csak görkoriztam, az nagyon ment anno...20-30 évvel ezelőtt, sztem ezzel sem lenne gond:o)

    VálaszTörlés
  5. Ezt jó ám hallani :-).
    Biztos menne. Én 5-6 éves korom óta korizok, de a görkorit csak pár éve, és megy. Csak hiányzik az elejéről a rece :-). Mert mindig borul. Vagyis gurul.

    VálaszTörlés
  6. Akarom az ajándékom!!!! Kata

    VálaszTörlés
  7. hihi, a 2 állós csomag az ikertezsvíreké :-)( a bal oldali a magájééééé:-)), a szaloncuki Ágijééééé, -nesze telepátia, ő is pont így csomagolta be az enyémet :-)-, és a kicsit túlméretes-mert nagy lett a bugyija- Erikájjjééééé. Át is kellett szabnom kicsit, hogy bele tudjam pajszerolni egy dobozba.

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).