2016. január 7., csütörtök

Takarózzunk!

Két ünnep között találtam egy nagyon édes felhívást. Horgolj takarót az időjárásnak megfelelően. Ez annyit tesz, hogy vagy a hivatalos időjárási skálát használva, összeállítod a fonalakat és minden nap egy sort horgolsz azzal a színnel, ami a napi hőmérséklethez tartozik, vagy csinálsz magadnak sajátot. Persze csináltam sajátot, mert nemigen van nálunk 45 fok, ellenben a -13 esélyes. 3 fokonként osztottam be. Annyiban tartottam magam az eredetihez, hogy lilás a hideg, aztán kékes, zöldes, sárgás, pirosas színeket követtem, de mindenféle elmebeteg árnyalatban.  


Először a worldwide csoportot találtam meg. Izgalmas és kedves dolog a világ minden tájáról összekapcsolódni egy ilyen játékban. Egészen elképesztő ötletek is születtek. Van, aki visszakeresi a gyerekei születési évét és azt horgolja meg. Vagy a házasságkötésének az idejét. Van, aki kettőt horgol a két gyereknek, egyiket a napi minimum, másikat a napi maximum színskálával. Szóval a lehetőségek és az ötletek tárháza kifogyhatatlan. Napokig ezen agyaltam, álmomban is színskálákat raktam össze. Lassan jobban ismerem a napi időjárást, mint H. Bóna Márta, és szurkolok, hogy legyen jó szélsőséges a napi változás, hogy jó színes legyen a takaróm. Igen ám, de a fonalbót’, csak 5-én nyit. Mi lesz velem addig? Mint a rossz gyerek, ottvagyunkmár'? És eljött a kedd. Bevásároltam Dórikának – az őrületben rá bizton lehet számítani - , Lillának és a saját takarómhoz is. Vittem egy bazi nagy sporttáskát, amit fullra megtöltöttem. A mintát kitaláltam, afrikai virág lesz. Na de ehhez 4 szín kell blokkonként. Aprócska részlet, hogy legalább 10 féle változata létezik. Színeztem, rajzoltam, számoltam, hogy jön ki a 366 nap úgy, hogy ne legyen egy focipályányi takaróm. Összeraktam a színskálát is. Él a fejemben egy kép. És itt a baj. Mert az én szabad lelkem imádja a véletlenszerű dolgokat. Izgalmas várni, hogy ma milyen színekkel dolgozhatok. De a másik énem, a kis idióta szűz, akinek még ZS terve is van, nem nyugszik. Ő irányított véletlent akar. A mérleg meg inkább meghackelné az időjárást, csak harmonikusan jöjjenek ki a színek. Úgyhogy még sok a nyitott kérdés. De olyan nincs, hogy majd itt az időjárás nekem önállóskodik és ronda színeket rak egymás mellé. Az első két virág még egész jó lett. 


Bár még mindig nem tudom, mi lenne az ideális összedolgozási módszer. Na de a harmadik napon, kisütött az a fránya nap. Amit alapesetben imádok. A napsütéshez egy gyönyörű halványsárgát rendeltem, mert az olyan vidám. Majd összekerült a sötét szilvával és a sötét tengerzölddel. Boá. Úgyhogy ma újraalkottam a színskálát, és még egy gombolydás Dóris randi keretében lehet, hogy lesz némi beszerzéssel egybekötött agyalás. Van aki cukrászdában randizik, mi fonalboltban. Extra perverz.

Először azt találtam ki, hogy Lillának horgolok ágytakarót. 


Aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen van ágytakarója és úgyis mindig veszekedni kell vele, hogy használja, meg se érdemli a beste lelke. És valami nagyon színeset szeretnék, az meg nem illik annyira a szobájába. Na de nem úgy van az, hogy csak úgy kitúrom egy ilyen projektből. Kitalálta, hogy neki olyan takaró kell, ami nagyon puha és csak az övé és illik a szobájába, de nem kell nagyon nagy. Oké, akkor legyen hangulattakaró. Kerestem olyan színeket, amik passzolnak a szobájába, jó kis lilás, rózsaszínes, egy tompa zöld. Kedve szerint megszámozta őket. Én meg csak egy számot kérdezek tőle délután. Ha egytől 9-ig kellene pontoznod, hogy milyen napod volt, mit mondanál? És horgolok egy olyan színű virágot. Történetesen itt minden klappol. Vagyis majdnem, de az már apróság az összeillesztés körül. Nagyon helyes kis virágoskertje lesz. 

2 megjegyzés:

 1. Én nem tehetek róla, hogy őrült barátnőm van... meg arról sem, hogy pont olyan hülyeségbe szeret bele mint én!!!! Én teljesen ártatlan vagyok!!! Én nem is voltam mostanában fonalbót közelébe!!! ...jó! Igen! És? ...akkor se voltam! ...még ha csak azért is, mert itt nincs normális. Netről meg nem lehet, mert nem látni a színeket!! ..Ja, hogy mégis van egy fél sportszatyornyi fonalam?!?!? Meeeeer a zőrűűűt barátném kirabolta a Gombolydát! :-D
  ...és akkor még ÉN vagyok akire lehet számítani az őrületben ??????? :-D

  Azon gondolkozom, hogy mi lenne ha ilyen pufi takaróm is lenne?? ...csak mert ilyen is kell! És ez a hangulat takarós buli is nagyon tetszik! Kár lenne kimaradni!
  ...csak nem tudom, hogy nézne ki a sok fekete virág? Amilyen hangulataim bírnak lenni!?! Lehet, nem az én hangulatomhoz kéne igazítanom.
  Igazad van! Ebből fonalboltos randi lesz!
  Meg asszem' kereshetek új pasit is lassan...
  És meg ne merd említeni a májust, meg azt a P betűs dolgot!!!!!!!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Min csodálkoznak azok, akiknek még a volt férje is közös? :-D

   Pufi takaró állat király. Én előrelátó voltam, csak jó színeket vettem. Ergo, ha a lányom egész évben a padlón hisztériázik, akkor is szép lesz, csak sötétlila :-)

   Törlés

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).