2018. szeptember 5., szerda

Rózsák, rózsák mindenütt


 Jöjjön egy újabb rózsás. Még a jó idő is visszatért a kedvemért 😊.
 A rózsákkal a viszonyom érdekesen indult. Kicsi lány koromban, anyukám mindig azt mondta, a rózsa giccses. És a macska. A macska rózsával pedig extra gáz. Természetesen nem az élő macs és rózsa, hanem illusztrációk, textilek, stb. Akkoriban azért joggal gondolta így, kb. a 80-as évek lehettek. Tombolt a szocreál rokokó, a rózsás és macskás nyomatok ütötték a mostani sportoló Jézus képeket. Némelyiken még filccel történt némi rásegítés is. Nagyikámnál lóg egy babakori képem, ami hasonló technikával készült, bár legalább nem macska van rajta. Szóval a rózsák leginkább  Margit cigányasszony szoknyájában merültek ki, aki minden húsvétkor megjelent nagyinál, hogy begyűjtse a süteményt és a házi pálinkát.
Aztán egyszer csak, néhány év múlva betört az a csúnya nyugat. Kinyílt a világ, a nájlon otthonkán virító rózsákat felváltotta a vintage rózsa és a shabby chick. Persze akkor már anyukám véleménye is cizellálódott rózsa ügyben, de a giccsmacska továbbra is tiltólistás.
Rajongok a vintage-ért, a shabby-ért és persze a rózsákért. Lassan elkezdenek beszivárogni a kertembe is, csak olyan helyre kell ültetnem, ahol nem szúrja hátsón azembert, mert akkor mehetek a lelencbe rózsástól. Mióta kiásattam vele 8 borókát, kicsit tikkel a szeme a szúrós növényektől.

Negrin necklace


De ezek a rózsák cseppet sem szúrnak. Púderfelhőben úsznak a türkizes alap előtt. Szinte illatuk is van. Érzitek?

Púderszínű rózsa

Ahogy mindig, kérhetsz hozzá karkötőt, fülbevalót, vagy hosszabbítást.  Alapból 43,5 centi, a végeit akvamarin ásvánnyal zártam. Ami nem csak színében, hatásában is illik ehhez a finom, nőies ékszerhez. 

Gyöngyhorgolás

Az akvamarin az érzékeny emberek köve, segíti a meditációt, az intuíciót, a kommunikációt. Elmossa a szomorúságot és a bánatot. Jó hatású a pajzsmirigyre és a torokcsakrára.


1 megjegyzés:

Köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel:-).